30 september 2006

Hej helgen


Haffade Kate på ett glas mellan jobbet och kulturen och firade sedan trött fredag med palak panir och Cobra, och en postmiddagsvisit på B.
Jag hade en av mina mest komplimanggenerande klänningar (svartvit harlekininspirerad med puffärm), svart brett mockaskärp med strass, röda melonskivsörhängen och röda pumps.

29 september 2006

Al dente


Äggnudlar med sesamolja och citronpeppar, dränkta i en ganska stark thaikryddad linsröra (som gärna kunde kokat lite lite till om det inte varit så sent och hungrigt som vanligt) och toppade med tomat och solrosfrön.
Det har varit så mycket bokmässa ett tag (för andra än mig) så i går hade jag avundsjukt rotat fram min gamla förlagskavaj i brun sammet. Till bruna skor, svarta haremsbyxor, grå t-shirt, guldkofta, guldlöv om halsen och guldpanter på slaget.

28 september 2006

Mackor. Igen.


Skulle ju bara ta ett glas och säga grattis till Karin. Men utsikten var så jävla fin i efterjobbetskymningen och alla var så glada så det inte gick att gå. Så sedan blev det en sen vingligt hopvispad tomat-, äpple- och gurksallad med solrosfrön, och mackor med samma sak minus fröna men plus en grund av ketchup/Mama Africa/röd pesto/svartpeppar och gratinerade med ost.
Egentligen hade jag i går en ovanligt sportig ensemble av jeans, gympadojor och Kappacollegetröja men när jag förstod att jag skulle direkt till ett födelsedagskalas lyckades jag gräva fram en rosablommig klänning med puffärm, rynk och skärp i min kontorsgarderob (= en stor pappkasse) samt i farten köpa ett par nya tantlyxigt benvita pumps på vägen. Som jag alltså sedan gjorde varma mackor i. Bra skotest: kalas + nattsmörgåstillverkning. Kan konstatera att de glappar i hälen. När jag shoppar lyxstrumpor snart ska jag även tjacka sådana där små hälgrejer som ska motverka glapp. Vilken hemmafruhöst!

27 september 2006

Barnmat


Jag är vuxen så jag kan äta frukost till middag om jag har lust. Klockan 11 på kvällen. Med glass till.
Bredde ostmackor - med äpple, gurka, tomat och svartpeppar - iförd svarta vida puffbyxor och vit t-shirt med en tecknad åttiotalstjej med pärlor och paljetter.

26 september 2006

Strumpångest


I går fick jag en riktigt äcklig grillad men seg red snapper med meningslösa majskluttar. Cole slaw är ju svårt att misslyckas med dock.
En annan dålig grej var att jag hade hela strumpbyxor för första gången i höst. Det är en lika hög tröskel varje gång. Känner mig som Claire när hon måste ha nylonstrumpor på sig för att hon börjat jobba på kontor. För att känna mig lite luftig hade jag i alla fall sandaletter med öppen tå. Ska göra som Astrid sa och gå och lyxshoppa dyra snygga strumpbyxor så kanske det känns bättre. De här var i alla fall ljusblå med lite struktur och matchade den ljusblå kortpuffärmade rosettblusen med vitt åttiotalsskärp som jag hade till en fluffig vit kjol med svarta blomrankor.

25 september 2006

Avslutning på jobbhelg


Vitt uteserveringsvin, disk av veckodisk, söndagspasta (med citronolivolja och fräs av purjo, rödlök, tomat, solrosfrön, vitlök, kanel, rosépeppar, soja, balsamvinäger, sweet chili), Sopranos, Six feet under, korsord.
Zebratröja och vit underkjol.

24 september 2006

Curryfestival


I går var det invigningsfest på den lite lyxigare filialen till min kvartersindier (meddelat i god tid både via handskrivet inbjudningskort och per telefon). De hade pyntat med girlanger och ballonger och bjöd på indisk buffé med saffrans- och kumminris, grönsaksgryta och de godaste små fiskbiffar jag någonsin fått, med mycket koriander i och kanske var det kanel och citron i paneringen. Fiskkebab kallade de det.
Jag hade mörkblå högmidjad jeanskjol, korsett i snötvättat fejkjeanstyg, guldkofta och ormskinnsguldsandaletter.

23 september 2006

Underhållning


I går fick jag inte bara fredagsvin utan även små dumplingliknande piroger med svamp och surkål i, sedan nycirkus och musikcirkus.
Iförd nyinförskaffad kostymförrådsutförsäljningsblus i kulturtantskamoflage med jätteaxelvaddar och smockad midja, till svart kjol, gröna skor och gröna papegojor i örsnibbarna. (Skrev öronen först men det lät för tokigt.)

22 september 2006

Slisk


Mm, ljusgrön kinesisk likör i smultronglas, gräddkolor och ett stulet äpple.
Sent och fridfullt i vit strapless paljettopp och vit molnfluffig squaredansunderkjol.

21 september 2006

Varma mackor



Sena skogshuggarmackor med röd pesto, skivad rödlök, purjo och tomat, lite rucola och lite Mama Africa, paprikapulver och extralagrad herrgård.
Åt med visst besvär och spill i sängen i Söderstambyxorna, svart servitrisblus med vita krusiga band och blåbär i mjölk-färgade spetsstrumpor, tillsammans med datorn.

20 september 2006

Videokväll


I går såg jag på Angels in America hos Anna och Frippe, med pizza (Daniela: fårost, paprika, rucola, champinjoner ) och palestinsk öl.
Jag var "tuff" enligt Inger på jobbet i svarta Söderstambrallor (långbyxor! höst!), röd t-shirt med glittrig sliten iron-on-örn på och svarta lågklackade pumps.

19 september 2006

Nattliga tapas


Knäckesnittar med herrgård och kimchi. Nyponsoppa.
Jag hade en brun blus med fårbogsärmar (ge mig ett snyggare ord! vegetariskt tack.) och tunna guldtrådsränder och guldkantade detaljer, guldknappar och så där, till en svart rak kjol med guldskärp i midjan och bruna skor. Jag har fått falsk ichias! Som en nackspärr i benet.

18 september 2006

Valvaka


Ja, det såg mörkt ut på Zinkens Krog i går. Men vi vet ju hur deras grekiska sallad ser ut. Jättestor med ännu större såssnipa med dressing. Hade jag varit kock där i går hade den även varit toppad med valnötter. Hehe.
Tro mig, rösta var inte den enda för framtiden avgörande aktiviteten jag ägnade mig åt i går, så jag var ståndsmässig i matchande ensemble: samma blus som dagen innan men med dess tillhörande blommiga och svarta volangkjol, svart paljettskärp med vit rosett och svarta pumps.

17 september 2006

Släktfejd


Släktmöte med efterföljande middag: tomatsoppa med gräddfilsklick, saffranscouscous med räkor och grönsaker, ostpaj med squash och purjo, en grönsallad och en grekisk sallad med feta och oliver, hembakat bröd, svällande ostbricka och passande nog vinet Gran Feudo.
Jag hade en ärvd tantblus med långa puffärmar, knäppning i ryggen och olika fält i svart och blommigt, till omlottjeanskjol med knyt i midjan och röda pumps.

16 september 2006

Fredagslunch


Lisa är stammis på Historiskas kafé och gav order om mandelkakor till kaffet ("han bakar dem på nätterna!") efter svampsoppan med nybakat fortfarande varmt bröd.
Jag hade ljusblå kortärmad blus med rosett i halsen, vitt skärp med guldspänne, vit- och rödrutig (och blommig) fladdrig kjol, röda pumps och röda droppörhängen.

15 september 2006

Indianpasta


Det ligger typ tre paket fullkornspasta i mitt skafferi som man inte vet när de inhandlades och som ligger kvar där varje gång man kollar fastän man är säker på att åtminstone två av dem redan borde vara uppätna. Till skillnad från saker som till exempel olika lyxiga oljor (oliv, sesam, valnöt, jordnöt, pumpafrö) och vinägrar som man köper hela tiden och som ändå alltid tar precis på droppen slut varje gång man lagar mat. Fullkornspasta alltså, med en ratatoille - märkte man att det hade blivit när den var klar (stekpannefrästa skivade vitlöksklyftor, purjostrimlor, grovhackad gul paprika, tomatklyftor, paprikapulver, tabasco, vinäger) - och persiljeklipp och mandlar on top.
Jag var indian (hörde Eg & Alice i huvudet hela dagen) i gulbeige sämskskinnsaktig fejkmockaklänning med bruna fejkläderlöv på axlar och skärp, samt guldbandkanter överallt och zickzackavklippta ärmar. Jag vill ha mer kläder som gör en till en figur i Li'l Abners värld. Mer Moonbeam McSwine och Wolf Gal i vinter.

14 september 2006

Cowboyhummus


Gårkvällens plat de la nuit var kumminknäcke med borlottihummus. Konservburken var fylld till hälften så det gick lätt att mosa bönorna direkt i burken med en gaffel, och hälla på citronolivolja, paprikapulver, svartpeppar och lite vinäger.
Jag hade svart bomullsklänning som T säger är en blanding av 1957 och 1989, med puffärm, smalt liv, vid kjol och stora gula och röda stiliserade tulpaner på. Och smalt brunt läderskärp och bruna Astridskor. Lägereldsmusik: Animal Collective.

13 september 2006

Att bli frisk är ett heltidsjobb


Förutom denna olivoljestekta råraka med borlottibönor, curry, paprikapulver, chilisås, Mama Africa, klippta citrongräsblad och kimchi bestod min gårdag av sömn, inhalationsånga, oral lösning nervispad i söderblanding med citron och honung, sugtabletter, beska droppar, vitaminpiller, Litkes, Illusionernas bok (signerad upptäckte jag, ändå dammig och oläst, skämdes och började), rockabillyboken och Anna Rosenbergs konstverk av bland annat nerskrivna berättade historier.
Iförd svarta strumpbyxor, vitt linne, svart slängig kravatt och blå filt med vita ränder.
I dag pallade jag inte mer utan friskförklarade mig och trodde för en förvirrad sekund när jag cyklade mellan jobb 1 och jobb 2 att det blivit vår igen och att jag var pollensnuvig.

12 september 2006

Candle light dinner


Kronärtskockor ska komma från Bretagne. Då är de stora, snyggt mörka och med jättemycket mat på. Och så kan de komma fyllda med bönor och någon pesto och med olika såser som parmesankräm, sötpotatiskräm (eller var det pumpa) och grön tapenade.
Är fortfarande sjuk men har man ett viktigt amoröst jubileum att fira så orkar man ta sig två kvarter bort en stund, i brun polo med långa gulvitblommiga puffärmar, brett brunt mockaskärp med resår och guldmojäng, vitsvartmönstrad Bergströmscarf, svart kjol, svarta tights, svarta pumps och svart trenchcoat. Om man får kvalitetsbubbel.

11 september 2006

Krax


Resterna från i går räckte inte: jag behövde två kumminknäcke med grevé, tomat, kimchi och blandade groddar också. Toppade med paprikapulver och svartpeppar.
Åt i soffan iklädd zebra-t-thirt, svart- och vitrandig sjal med rosa fält samt svarta tights och röda tofflor.

10 september 2006

Förkylningssupé


Om man oppar en starksyrlig thaibuljong med massa citron, både hackade och hela vitlöksklyftor, två hackade stora röda chilifrukter, klippt färskt citrongräs och rikligt med riven ingefära - innan man lägger i pak choi, morotsstrimlor, sådana där små gröna thaiaubergineärtor och hela körsbärstomater - så kan man sedan med framgång snyta sin näsa i all oändlighet framför olika mer eller mindre bra filmer resten av kvällen.
I vitt linne med handmålad Pinocchio i glittriga plastfärger, och svarta tights.

PS. Tillbehör till soppan var nya hangupen salladsrullar. Med kantareller, morot och gurka.

09 september 2006

Pinxos


Innan jag gick till det som alltid är en av årets roligaste fester fick jag massa små små mackor med tonfiskcarpaccio och mangosås, sparris med färskost, och kantareller med getostkräm. Och en god blandsallad med rostade pumpakärnor och granatäpplekärnor.
Hann sedan dansa mig polyestersvettig i min långärmade lila- och svartblommiga axelvaddsblus med volang nertill/baktill (till svarta pumps, svarta danstrikåer och svart omlottkjol) innan jag (förkyld) och festbaren tog slut exakt samtidigt.

08 september 2006

Trattoriamiddag med Astrid och hennes brorsa


I går trakterades jag tre stora pastaknyten med ricotta och spenat i en sås med tomat och salvia - allt upplagt som en plastspya. Plus vitkålssallad.
Hade min röda Tempoknytblusklänning, smalt guldskärp och röda pumps. Att det börjar bli för kallt för barbent ger mig ångest.

07 september 2006

Misär


Knäckemiddag med ketchup. (Gott iofs. Ketchup är ett underskattat pålägg.)
Framför datorn i omlottjeanskjol och ljusgrön dammig kontorströja med surftryck.

06 september 2006

Rulle


Eftersom jag var på äventyr i dag på lunchen för att uträtta säregna ärenden så passade jag på att cykla förbi en gammal lunchvän och få med mig en pitawrap med haloumi. Men visst var det potatistrimlor i förut? Nu var det bulgur. Gott hur som helst.
Åt framför en film om fioler (visste du att folk mördar varann för en stradivarius?) i ljusaprikos puffblus med spetsar och fönsterkrage, jeansomlottkjol, aprikosorange läppstift och vita sandaletter.

05 september 2006

Linssoppa


Jag skulle gjort den bra mycket bättre och mindre som en buljong men man får tacka och ta emot när det bjuds oväntad grön linssoppa på personalkaféer med dukar med sådana mönster som folk i typ Goda grannar ritar när de ska föreställa textildesigner.
Om jag hade haft rött hår i två tofsar och en penna bakom örat kunde det nästan varit jag som hade den rollen i min leopardkjol och gula storhängiga linne med ett vitt linne under.

(Alldeles nyss killade det till lite i hårfästet och ner på pannan ... och så visade det sig vara en liten myra som kröp ner mot näsan. Hur länge har den suttit på min hjässa och funderat på när den skulle knata ner? Var bara tvungen att berätta det för någon.)

04 september 2006

Bolognese


Söndagsbluesen lindras med svennebananmiddag: spagetti med köttfärssås. Fast quornfärs. Fräst med röd chili, gul lök, rivna morötter och hela vitlöksklyftor, och inte alls i den ordningen utan en annan speciell som bestämdes av såshitler som chefade över pannan. Jag gjorde en käck äppelsallad med kimchi från Tistelvind, och så var det fullkornspasta, ketchup, extra lagrad herrgård och fönsterbasilikan, numera jämnad med jorden.
Hade lila t-shirt med ett stort typ trädgårdsredskap på och en mjuk tantkjol i konstig längd och lilasvart blommönster.

03 september 2006

Festivalkorv


Först var jag på Diseys vernissage och åt en mycket godare än den såg ut kantarellsallad med getostringel på, men eftersom jag sedan premiärcyklade till electronicafestivalen i Vinterviken (lurade bland andra dit Stockholm Cru, och så köpte jag och Ville en flaska vitt till dem innan baren stängde så att de skulle ha något att recensera) så blev jag natthungrig. Och då uppenbarade sig denna härliga vegokorvsrulle med mos i!
Jag slök den på Västerbron i svart omlottkjol, svart blus med vita krusiga band längs ärmarna och den rundade kragen, svart paljettskärp med vit rosett och svarta leriga pumps.

02 september 2006

Räkfrossa


Jag tror banne mig jag fick några fräknar på lunchen i går. Sol, ensam på gräsmattan med en räksallad med ägg och senapsdressing, avslutat med en tupplur.
Hade bruna lågklackade pumps som jag känner mig som Astrid i, blå kjol med knappar fram och ljusgul tröja, med kinesiskt hus i vitt och paljetter, som fick en fläck på ryggen när jag låg i gräset.

01 september 2006

Extraknäck


Vilken vecka. Det värsta är att jobbet kommer att fortsätta in i helgen. Inte ens riktiga middagar lyckas man laga. Knäcke med ajvar (FYI Sara, så är nu burken slut så det dyker nog upp en annan fixering strax), gurka och tomat.
Åt framför datorn i sportigt gult siden med tunna röda ränder, slitsade ärmar och röd bandkant, enligt flera källor exakt som Tyresö handbollslags dräkter fast en klänning.