31 oktober 2006

Räkfestival


Åt lunch med Jacob i går. Vi tyckte vi var smarta som hittade delibuffén med bland annat kräftstjärtsröra och rökta räkor (se räkteatern i bakgrunden) men insåg efter en mastig tårtbit ovanpå det att vi gjort helt fel och fick må illa länge efteråt.
Hade av någon anledning exakt samma kläder som i fredags, de låg väl framme på ett bekvämt sätt.

30 oktober 2006

Sen sön


Helt ensamma på curryhuset. Dal, Cobra och naan.
Jag blev fnissig och curryhög (för det var extra starkt i går) i jeans, rosa kofta med säkerhetsnålslagade hål i innersömmen på båda ärmarna, vit t-shirt och en liten sjal med blekgröna prickar på som jag fått i födelsedagspresent av Åsa.

29 oktober 2006

Lyx


Samira tog Astrid och mig på en sen ni-får-allt-ni-pekar-på-lördagslunch med cava. Först åt jag den halstrade gösfilén utan anklever men med madeirasky, sojabönor och jordärtskockspuré. Sedan den här sorbetsuccén av kokos och blodapelsin med bär och grejer.
Vi förundrades över hur många andra gäster som såg ut som som de gjorde det här varje lördag, sedan pratade vi skaffa barn-press, pigavdrag och sport. Efteråt köpte vi smink, drack hemmadrinkar med utsikt och hantverkarbesök, och gick på performance.
Jag hade de blåa stövlarna med guldblad, svart sammetskjol och lila axelvaddad volangmidjad blus med svart slingermönster.

28 oktober 2006

Hurra!


De har slängt ut köttkockarna! Eller om de har gått självmant, jag kommer inte ihåg och jag bryr mig inte. Jag är bara så lycklig över att heteroköttperspektivet som höll på att få fäste på det sista ställe man kunde ana - stans tuttifruttioas - nu motats i grind. Halleluja, jag fick en älskvärd vegosurpris av old school savojdolmar med tzay, en krispig risbiff, en ostronsåsig sås och en söt dressing och ett gott vin.
Blev skönt sömnig och mätt i blå höghalsad, pingvinärmad klänning med brunt mockaskärp i midjan och blåa stövlar med guldblad på.

27 oktober 2006

Nattsudd


Här var det grillade nattmackor. Piladelphiaost, tomat, gurka och västerbotten, på Skovmand.
Jag hade svart sidenkjol med volang, svart brett knytskärp och svart höghalsad blus med gröna och rosa bandkanter på volangerna framtill.

26 oktober 2006

Svarta vinbär


I går åt jag frukost till middag: banan nerskivad i eko-a-fil med svartvinbärssmak.
Matchade bären med svarta strumpbyxor och svart underklänning, filen med en vit och blå collegetröja med en baseball på, och läpparna med röda tofflor.

25 oktober 2006

Pomelo!


Jag hittade två saker i mataffären i går som gjorde mig lycklig: en stor grön pomelo och rejält med helt naturella orostade och osaltade cashewnötter. Fräste överbliven pasta från i går med hackad gul lök, strimlad savojkål, citron, dill och sesamolja och gjorde en sallad på pomelofruktkött, rosésallad, cashewnötter och balsamvinäger.
Iförd svart vid klänning med stora crepeärmar och subtilt grått vassmönster, Martin Bergström-sjal och brett brunt mockaskärp i midjan.

24 oktober 2006

Regnig måndag


Tröstshoppade ostronskivling och lät T fräsa den i smör med orange paprika, och servera den till fullkornsspagetti med riven västerbotten och haloumi stekt i citron, röd chili och olivolja.
Medan jag surade framför datorn i jeans och t-shirt med en kvinna i leopardklänning på.

23 oktober 2006

Dinkel


I dag har jag varit hemma från jobbet. Vilket innebär att jag hade tid att vänta på att hela dinkelkorn skulle blir färdigkokta till lunch, tillsammans med grovhackad gul lök, hela vitlöksklyftor och grönsaksbuljong. Och rivna morötter och vitkål med soja, citronpeppar och sweet chili.
Iförd zebra-t-shirt och zebrarandiga tajts.

22 oktober 2006

Tv-gala


På alla stolar och bord låg glitter som fastnade i folks ansikten, programcchefen dansade på scenen, receptionisterna dj:ade, jag fick mig en stilla tryckare i baren och till att börja med den här vegotallriken med ett bifogat glas vitt fastsatt i ett partyclip: vinbladsdolme, risoni, sojafilé, grönsakspaj, sallad och frukt, tror det var mango och honungsmelon och en mystisk skiva som nog var fejkfiskfärs med fejklaxbitar. Kanske?
Jag hade min Dynastywrap på mig: svart och vit draperad axelvaddad omlottklänning med en ansamling av tygrosor och paljettblad vid höften. Och svarta högklackade mockapumps.

21 oktober 2006

Äntligen mat


Höjde veckans matkvalitetspoäng med en sallad på röda linser, tomatklyftor, purjo, solroskärnor, sesamolja, soja och citron serverad till fullkornsnudlar frästa med röd chili, vitlök, fisksås, olivolja, morotsslanor och kinakål.
Kände mig lite trött och oinspirerad först men det släppte när jag bytte till en bedagad blekblågrå tyllbalklänning som jag inte provat på länge. Och vitt förkläde med röda prickar och volanger. Fast sedan åt jag i en bekvämare svart underklänning.

20 oktober 2006

Mos med Åsa


Det här börjar framstå som en tämligen usel matvecka med bara mackor och pressbyråmiddagar i farten. Men jag var ändå sjukt nöjd med min vegokorvstunnbrödrulle med mos i natt med utsikt över Björns trädgård och med euforipopparnas konsert fortfarande ringande i öronen.
Jag hade en byxdressoverall i vinrött med knäkorta puffben och mönstrade fält och knytskärp - ett annat fynd jag plockade upp på Myrorna på dagen, som matchade mina vinröda mockatantpumps. (De svarta jag köpte tappade båda klackarna exakt samtidigt.)

19 oktober 2006

På rymmen


Astrid rövade bort mig till Myrorna på lunchen och efteråt bjöd hon på macka (med philadelphiaost, tomat, sallad, groddar och annat i ett ljuvligt fallosoformligt bröd) och kaffe på det där lilla bageriet på Valhallavägen. Det var lite snygg sitcom, jag vet inte vilken sitcom, men en polare till Astrid dök upp med barnvagn och hund och köpte bröd och drog några skämt om att han var barnledig lattefarsa, och en perfekt målad transa i rött med en blårykande cigg i den elegant böjda handen skred förbi utanför fönstret i duggregnet.
Jag har vit klänning med minimala tulpaner i olika färger, svart rosett i halsen, svarta strumpor och nu har jag bytt de vinröda mockapumpsen mot ett par svarta tantskor jag snappade åt mig på Myrorna. Lite lackkänsla, perforerade sömmar, rund tå och breda klackar - skor som en liten damtant promenerar till kyrkan i på söndagen.

18 oktober 2006

Torpar-Lotta


Lotta ringde helt anfådd och sa att hon skulle bjuda mig på ett glas. Nu. För hon hade precis köpt ett sommarhus (extra sporrad av att hennes pappa sagt "men vadå du har ju ingen kille?" när saken först kom på tal). Det blev även en surdegsbulle med brie och sallad. Och sedan honung- och balsamvinägermarinerade oliver och mera bröd för ingen av oss blev mätt. Sedan såg vi en mindre lyckad föreställning (men det var väl okej när den dagen före var så formidabel.)
Jag har i dag haft på mig min nya favorit den svarta smala sammetskjolen, grå blus med små bland annat rosa blommor på, vinröda pumps och ett vinrött rosetthårspänne.

17 oktober 2006

Videokväll del 2


Samma sällskap, samma pizzor och samma serie (de sista avsnitten) som förra gången.
Fast den här gången i svart puffblus med stora ärmar och ett diagonalt cerise fält (typ något som skulle platsat på Ulrika Knutsson i Kulturen) och blå jeans.

16 oktober 2006

Söndagsstek


Sena söndagskvällar (helst med antingen dalande snöflingor utanför eller lågt stående uteserveringssol) är enda tillfället det funkar här. Men då är det å andra sidan skönt, tomt, tidningsläsningsvänligt, raggfritt, med otvungen bartenderkontakt. Perfekt för utdelning av priset jordnötter och ett glas vitt för en som jobbat klart.
Jag hade vita gympadojor, blå jeans, gul jättetröja med rödgrön papegoja på, rött läppstift och svart trenchcoat.

15 oktober 2006

Barnvaktsmiddag


Efter fika, slackande på stan, slökollande på slö killfilm och impulsvin på Gondolen var det dags för barnvaktspremiär. Det var bra FF-känsla: vi snodde pasta med oliver och tonfisk, drack sprit och åt glass. Ilse sov nästan hela tiden och Jacob och Lena var lite salongs och mycket impade när de kom hem.
Barnvakten hade herrjeans med silverskärp, t-shirt med massa orange sjuttiotalsdamer på, guldkofta, papegojörhängen och rött läppstift.

14 oktober 2006

Äntligen helg


Råkost i går.
I ljuslila tunn blus med lila sidenkorvar på axlarna och sidenmanchetter. Med svart paljettskärp och svart sammetskjol.
Men strunt i det. I dag är det första lediga dagen sedan Dackefejden! Har myskläder och ska gå ner och få mig en grillad surdeg med manchego.

13 oktober 2006

Las Ramblas


Tapas. Bra i teorin. Man vet det innan, ändå beställer man de där små skålarna och så sitter man där i praktiken och är missnöjd med kladdet och att inget är riktigt gott. Men det var kul att träffa Ika.
Jag hade samma sak på mig som på lunchen.

12 oktober 2006

Torsdagslunch utan punsch


I dag fick jag ärtsoppa så klart. Med pannkakor och sylt, äppelklyftor och råkost. Firade dagens litterära högtidligheter med ett glas lättöl.
Jag skulle egentligen på ett möte i dag med stark julanknytning så jag har juligt vitprickig röd knytblusklänning, svart skärp, svarta strumpor, röda skor och rött läppstift. Synd att mötet valde att ta skepnaden av ett telefonmöte i stället.

11 oktober 2006

Tack


En snäll blårandig gondoljär som var kines i sitt förra liv lagade fullkornsnudlar med citrus- och vitvinsfräst kinakål, purjo, fänkål och aubergine med röd chili, sesamolja och fisksås till mig i går.
Medan jag satt framför datorn i svart t-shirt, vid kjol med godisprickar i alla färger och svart knytskärp.

10 oktober 2006

Sen måndagskväll: hämtmat


Vi delade på en palak panir och en dal med en överbliven rödvinsskvätt till.
Jag handlade i cerise åttiotalskosackblus med svarta detaljer, jeanskjol och grå puffärmsskinnjacka.

09 oktober 2006

Söndagsfrukost


7Elevens surdegsfralla vid namn Tor med tabascovändstekt ägg, grevé och ketchup är fantastiskt när man dansat hela natten, klivit upp i ottan och ska försöka jobba hela dagen.
Jag hade blå jeans och vit college-t-shirt med en grön orm på.

08 oktober 2006

Middag på slottet


Det var så klart oceaner av champagne. Det var kräfstjärtssoppa till förrätt, och det var olika grillade gratinerade grönsaker med klyftpotatis, sötpotatis och framför allt oförglömliga smakkoncentrerade trattkantareller on the side till huvudrätt. Pösmunkiga mögelostar och fruktfat. Flervåningstårta. Rubbet alltså.
Jag hade, förutom att nästan lyckats sluta skämmas över att ha missat halva vigseln, bytt till min elektriskt gröna axelbandslösa fejksidenklänning med minivolanger, ljusgrönt sidenskärp, en stor röd blomma fäst vid livet, röda mycket högt högklackade platåskor, röd handväska och röda droppörhängen.

07 oktober 2006

Bönor för en böna


Sent om sider kom jag på att jag inte bara ville ha det där glaset fredagsvin utan även en svart bönsoppa med en liten pilgrimsmussla på ett salladsblad bredvid. Det fick jag.
Jag hade klarblå knytblusklänning av märket Tempo, vinröd strassströsslad rosettbrosch i halsen matchad av vinröda högklackade i mocka/skinn.
Nu drar jag på äventyr ut i spenaten i lila plisserad sidenklänning med jätteärmar, svarta mockapumps och svart skärp med paljettrosett på.

06 oktober 2006

Källarpicknick


Jag hade med mig två flaskor vin och två skivor mörkt bröd sparade från lunchen, Samira hade med sig minipannkakor som vanligt och en god mögelost, svart kaviar, gräddfil.
I går var jag frälsningssoldat i mörkblå högknäppt kjol, vit- och blårandig höghalsad knytblus med puffig volang framtill, och svarta strumpor i mörkblå låga sandaletter.

05 oktober 2006

Testing


Bjöd mig själv på en modest middag av risnudlar med sesamolja, paprikapulver, svartpeppar, solrosfrön och sweetchilisås.
Jag kokade nudlar iförd först himmelsblå strapless tyllblåsa, sedan gräsgrön strapless sidenblåsa, med en mockasvart högklackad på ena foten och en röd platå med öppen tå och vristband på den andra. Provar ut vad jag ska ha på bröllop på lördag. Sedan åt jag framför tv:n i gröna underbyxor och zebratröja.

04 oktober 2006

Mamma & Mäster


Hm. Har just läst om andras sorg över Anders. Men jag reflekterade inte för en sekund över att det skulle vara något problem med den underbara precis-vad-jag-behövde-strömmingen med rårörda lingon, gött mos och mycket smör som de serverade mig i går. Det var som vanligt. Förutom att servitören var ovanligt trevlig.
Mamma och jag jämförde krämpor. Jag hade bekväma vita Pro Touch för att blidka min falska ischias, till blå ass jeans, vit- och gulrutig puffärmsblus med gul sidenrosett i halsen och orange läppstift. Mamma visade sjukgymnastknep som såg ut som tai chi.

03 oktober 2006

Jordnötter


Ett glas rött också. Och sedan lite feta, oliver och små små gurkor. (Någon annan på stället envisades med white russian, därför har mjölken en så framträdande upplyst plats i fonden.)
Jag hade min långa och vida, moget blommiga kjol i brunt, svart och chockrosa, svart dekolleterad tröja med brunt skärp i midjan, bruna skor och chockrosa läppstift.

02 oktober 2006

Premiär


Noomis sista film gick på tv i går så vi fick en festmiddag på varmrökt hel jättelax, potatis, trattkantarellsgratinerad squash, quinoa, olika såser, tårta, ostbricka och så vidare.
Jag var exotiskt sportig i gul stor t-shirt med papegoja på, blåa träfiskar om halsen, svarta jeans och vita gympadojor.

01 oktober 2006

Olika falla ödets lotter


Var med Maja på den där pedofilpjäsen i går, och efteråt tog jag en macka med brie och bönröra. Bra kombination.
Åt den på uteserveringen i två filtar, brun blus med guldränder, guldskärp, snötvättad jeanskjol och bruna skor. Hon var bakis men skulle vidare till Carmen, jag fick ett glas vitt innan jag åkte tillbaka till kontoret.