28 februari 2007

Upphittat


Medan jag kokade råris med flera vitlöksklyftor, en buljongtärning och en sked grön currypasta, som jag skulle ha till fänkålsskivor och stora vita bönor med tryffelolja, persikovinäger och svartpeppar, så hittade jag den här lilla foliebiten sjuttioprocentig chokladkaka i skåpet, till efterrätt. Hur jag kunde ha ouppäten choklad hemma är en gåta.
Lagade mat i diagonalrandig blå tantklänning med fastsydd knytkrage, men jag skvätte ner den helt med vatten så sedan åt jag i svart underkjol och vitt underlinne.

27 februari 2007

Måndagskväll


Vitaminkur + nattmackor (knäcke med grevé, tomat, svartpeppar, citronolivolja och oregano) efter hemlöshetsdokumentären.
Åt iförd svarta yllestrumpbyxor och grå collegetröja med USA i rött på.

26 februari 2007

Jag är ett geni


För att slippa jobba valde jag att lägga ner min själ i först en ugnsfast form med kinakål, potatis och palsternackor i klyftor, toppade med hackad röd chili, citron, kinesisk soya, skivad vitlök och rapsolja, sedan i ett fat med en sallad på fänkålsskivor, tomattärningar, salladslöksringar, babyspenat, rödlöksfinhack, pressad grapefrukt, svartpeppar och rostad lök och sist i en skål med typ ... pesto-cole slaw (rivna morötter blandade med Jönssons hemgjorda valnötspesto och en pressad lime). Med Ajvar till var det så man kunde gråta av glädje.
Åt framför tv:n i svart kofta över en tunn vit ärmlös blus med pastellrutigt veckat liksom frackbröst med rosett, vitt råsidenskärp och svart kjol. Somnade till Svenskans korsord i stället för DN:s.

25 februari 2007

Pasta på stan


Okej, de kanske inte tog mig storm, cannelonin i tomatsås, men de var barnraviolisnälla och välfyllda och jag var glad för att ha fått en timme över som jag inte direkt räknat med, och precis samtidigt ett bord på Indigo på en lördagskväll, något som jag verkligen inte räknat med.
Jag hade samma jeans + knytblus + guldkedjor-upplägg som dagen före fast nu min vagt afrikansinspirerade guldsilversidenvariant i stället.

24 februari 2007

Modest middag


I går hade jag ett kvarters-rendez-vous med Martin efter jobbet jag var på efter jobbet och då hade det blivit så sent så ingen var liksom hungrig längre = salta pinnar. Och sedan när jag egentligen skulle gått hem för att kanske röra till någon liten supé tittade jag i stället in en sväng hos grannen som hade en jätteliten flaska vin och jättestora glas som ni ser. Fick mera snacks: vi poppade popcorn och spräckte en tallrik.
Jag hade samma röda blus etc.
Nu sitter jag här på kontoret och drömmer om en middag i kväll som tar mig med storm, medan jag retar aptiten med tre av Samiras gourmetbullar serverade med mörk tahini.
(Miss Rotfrukt The Stalker Version är död. Saknar henne lite.)

23 februari 2007

Pucko


Glömde så klart matlådan i kylen. Och det man inte har i hjärnan får man som bekant ha i plånboken - här är två köpematlådor med råkostbuffé, röda linser, falafelbollar, wasabifluffkräm och couscoussallad.
Jag åt lunch framför en dokumentär om Bruno Ganz och har på mig blå jeans, röda åttiotalsstövlar, gårdagens röda knytblus och ett jättelångt guldkedjehalsband. Jättelångt verkligen.

22 februari 2007

Skrytlunch


Jag har haft matlåda tre luncher den här veckan. Jag och mina kollegor är jätteimponerade. Morgondagens anrättning är också dagens middag: fänkål, tomatklyftor, gul lök stekt i rapsolja, folköl, persikovinäger, oregano (jojo), med fetaost och några risiga basilikablad på.
Jag äter framför datorn i knytblus i klarrött fejksiden med guldknappar, och röda skinntofflor. Förut i dag hade jag även den där svarta kjolen som jag haft hela veckan. Funderar på om jag ska starta Miss Rotfrukt - The Official My Space.

21 februari 2007

Matlåda!


Pasta Lill-Babs med T:s hemgjorda pesto på valnötter till lunch i dag.
När spagettin kokades i morse låg jag och sov men jag har nu mikrat den alldeles själv iförd samma svarta volangkjol i dag igen, ljusblå kortärmad sekreterarblus med halsrosett, svart brett skinnskärp och svart kofta.

PS. Hörni. Lita inte på internet. Någon (jag har mina misstankar) har gjort en fejkad Myspacesida åt Miss Rotfrukt. Det är inte jag så klart. (Tupperware? Jolene? Kom igen.) Akta er.

20 februari 2007

Pizzasallad


Resterna av pizzan (riktigt kylskåpsgod) ackompanjerad av en sallad med fänkål, röda linser, tomat och basilika.
Jag hade den svarta kjolen som det känns som om jag haft varje dag den senaste tiden, ett smalt guldskärp och senapsgul sidenblus med svarta detaljer och svart stor rosett i halsen.

19 februari 2007

Pizza express yourself


Hemgjord pizza mot hopplösheten: fullkornsmixdeg med omsorgsfullt långkokad tomatsås (grön chili, vitlök, honung) som grund, fylld med tonfisk, hårt och oljigt stekta squash- och champinjonskivor (med lime på), kapris, svarta oliver, feta och grevé.
Jag hade svart viscosekjol, blå collegetröja med texten West Hollywood och ett halsband med en jättestor vinröd oval sten med en svart silkestofs under.
Präktigt: tomatsåsen blev även förberedd matsäck till i dag. Nästa gång blir det rotfruktspizza.

18 februari 2007

Grattis Erica


En ljuvlig papptallriksvänlig fiskgryta med ris, färdigblandad mojito i bålskål och kladdkaka med grädde. Just det, jag var på kalas i går. Livad lägenhetsfest med inneskor och benknäckardans.
Det var multikultitema så jag var kvinna på väg till Södra Teatern/Re:orient/Gambia i min färgglada puffärmsblusjacka i djungelmönstrad bomull (leopard, gröna blad, blommor, papegojor, citrusfrukter), omsnörd med ett rött flätat sjuttiotalsskärp med massa snäckskal i fruktbarhetsmönster, papegojörhängen, svart svepande volangkjol och svarta mockapumps.

17 februari 2007

Hej helgen


Moa var i stan, och till exempel Emma och Liv dök upp som överraskningar. Fredagsvin på kontoret blev plötsligt långbord hos indiern. Jag fick en lite lyxigare dal än vanligt och en helt ny naanupplevelse - man har ju ändå ätit en del indiskt i sitt liv men jag har aldrig testat naanbröd med kokos, nötter och honung. Grymt till curryn.
Jag hade svart höghalsad volangblus med rosa, blå och gröna bandkanter, svart seriefigursskärp med en stor grön plastrosett med svarta prickar framtill, svart volangkjol och chockrosa läppstift.

16 februari 2007

Hett


Lagom till fredagen är jag på benen. Hej hurra. Antagligen var det de här två röda chilifrukterna som gjorde susen, som jag i går hackade med frön och allt och fräste med röda linser, grön curry och en pressad citron. Till resterna av råris från dagen innan, kokat med kinesisk torkad pak choi.
I svarta yllestrumpor, svart ylletröja och blå filt.

15 februari 2007

Middag på sängen


Ja här ser vi kikärtor, enokisvamp, gurka och myntablad, hårt och snabbt frästa med grön curry, kokosflingor, soya och rapsolja, samt serverade med syrade morötter och tahini.
Jag lagade till detta i gråa yllestrumpbyxor och svart ylletröja med blomsterpaljetter i blått och lila. Man kan ha modevecka hemma också. Och alla hjärtans (plånböckers?) dag.

14 februari 2007

Ostbricka


I går avverkade jag ett paket haloumi på olika bröd (mjukt och hårt) utspritt under hela dagen.
Jag hade en bekväm blå bomullsklänning med vita blommor, gråblå konstnärsblus med puffärmar och fickor, grå yllestrumpbyxor och benvärmare (en klarblå, en mörkblå med silverglitter) och svart halsduk med guldglitter på mig.

13 februari 2007

Flying doctor


Nu för tiden kommer man inte med päron i papperspåse när man går på sjukbesök. Man kommer med haloumi och röd chili (som steks tillsammans + citron), och med tomater och gurka (som skalas innan den skivas) som blandas med matvete, purjo och mynta, samt med aubergine (som steks i tunna tunna skivor och serveras med senap).
Jag tittade på när maten bars in (tillsammans med två flygfän) iförd samma hemmapyjamas som på dagen.

12 februari 2007

Tillbaka till rötterna


Ekologiskt odlade morötter och kålrötter som rivits, kryddats med dill och dragon och sedan syrats på naturligt sätt - vad blir det? Tistelvinds syrade morötter, visst. Men det blev även ett omistligt tillbehör till min hemmalunch bestående av gröncurryfräst matvete med mynta och tomatklyftor, tillsammans med ringlad sesampasta (den där tunna ljusa tahinin som kommer i en beige plastburk med grönt lock).
Jag har röda tofflor, blåa vida fladderlinnebyxor, svart danströja, svart halsduk med guldtrådar i, vit och grå fleecefilt som sarong, håret i stram knut och Diorglasögon. Samt en rulle snytpapper i varje hörn av lägenheten. Det är otroligt synd om mig.

11 februari 2007

Spansk afton


Av någon anledning kändes det som om det var söndagskväll i går. Att det var helt busigt (och typ lite självömkande "vi är faktiskt värda det här") att äta middag klockan tolv och korka upp en rioja och hälla upp i sådana där små glas som det var svartvinbärsgelé i förr, eller kanske fortfarande är. Med surdegsbrödbitar att doppa i svartpepprad citronolivolja på ett fat. Huvudrätt var, helt ospanskt, resterna från den där thaigrytan häromdagen, upphottad med enokisvamp, mera purjo och tomatklyftor.
Jag var snuvig och iklädd stor svart- och vitrandig t-shirt instoppad i vit femtiotalsbomullskjol med svarta prickar, citrongul kofta och ett för dagen nyfyndat halsband av massa hopsatta guldkedjor som räckte ner till kjolkanten. Glömde sätta på mig örhängena jag fick av Kate.

10 februari 2007

Paus


Moget! Förbeställt! Varsitt glas vitt och en gladpackad ostmacka med groddar väntade mig och Lotta. Pausen var det bästa med föreställningen. Och sällskapet.
Jag hade röd powerwomandress med jätteaxelvaddar, dubbelknäppt med guldknappar och plisserad kjol. Lotta hade en ny brun tjugotalsskuren trikåklänning med små små knappar i nacken. Någon som skött sina kort rätt borde fått knäppa upp dem sedan.

09 februari 2007

Torsdag = ärtsoppa


Resterna av råkostbuffén från lunchen blev finfin middagsmatsäck. Och den ganska tjocka ärtsoppan blev smörgåspålägg.
Jag hade svart tunn fyrtiotalssidenklänning med små vitgråa blommor, guldkofta och brett guldflärpskärp utanpå.

08 februari 2007

Transfettfritt?


Nej. Fan jag glömde matlådan i kylen. Det här hade varit något att skryta med. Jag grät nästan av glädje för att det blev så gott. Man kan drömma sig bort från vinterkylan genom att frosshandla shiitakesvamp, alger, en jättepurjo, röd paprika och några tomater, grön chili, färsk thaibasilika och mynta, och sedan fräsa allt med rapsolja (den blir väl inte transfettplast när man hettar upp den?) och grön currypasta och låta det hela bli en starksyrlig soppa med hemsnickrad thaibuljong med massa citrus i, och lite kokos på toppen.
Jag bar spår av femtiotaggaren från dagen innan, utan koftan men med en stor svart glitterblomma i håret och början till en Mona Seilitz-frisyr. Jag ska jobba mer på det.

07 februari 2007

Drama på Bistro Süd


Den här avrättade torsken i blodpölen begravde jag i ett berg av mjukt smörljust potatismos. Jag förlorade alla mina bordsherrar under middagen (den ene sköljde ner tre ostron med en draja och smet, den andre fick ett allvarligt samtal) så efterätterna flödade sedan över vid bordet till lycka för oss andra.
Jag var raffig femtiotaggare (fick beröm av servitrisen) i tajt leopardkjol, guldkofta med en svart topp under med guldkantade volanger vid krage och ärmslut. Orange läppstift.

06 februari 2007

Ingenting


Jag glömde bort/hann inte äta någon middag i går. Jo, två smörgåsrån med kantarellmjukost på men det var också det hele. Verkligen uselt. Det var en sådan usel dag överlag, blev av med min plånbok.
Så när jag alltså inte lagade middag hade jag blå jeanskjol med pressveck, svart t-shirt och en ganska kort svart sammetskavaj med stora stora puffade axelvaddar (hej då på ett tag kavajen, eftersom jag i dag ska låna ut den som "graviditetsbolero"), otvättat hår i tofs och rött läppstift.

05 februari 2007

Delad glädje


Klar slagsida åt Indien senaste tiden. Det passar så bra på söndagar, ligger perfekt mellan kontoret och hemmet och jag vet att de kommer bli så glada när jag kommer in. Och jag med, när jag får min palak panir.
Jag hade en tiokronorskjol (klockad i knallgrönt siden med ceriserutiga fält) och en blå kofta omlottvirad med ett guldskärp om och en brosch med en grön och en blå delfin som simmar sida vid sida. Samt en liten liten cerise scarf med svarta prickar.

04 februari 2007

Fiskfinal


Efter en gedigen lördagsturné (barnkalaslunch i Sofo, eftermiddagsfika hos faster, dansfest med Cullberg - det är ett nytt helgtrick som går ut på att man samlar allt socialt på en dag och allt jobb på den andra) fick jag landa hos Mäster och ta det lite lugnt med denna fina mjuka men fasta röding, grillade rotfrukter - så goda som om det var jag som gjort dem - och ... guacamole. Det ni.
Jag hade min skotskrutiga taftklänning med bisarra svarta trikåinfällningar och stor krage, och svart brett flärpskärp.

03 februari 2007

Veckans gala


Åh jag bara älskar synen av en tallrik med partyclip. Duckade skaldjurssalladen (mindre och mindre intresserad av havets frukter, håller jag på att bli riktig vegetarian?) och satsade på bulgursallad, filoknyten med något rufsigt kål- och morotsaktigt riv i, salsa, marinerade champinjoner, oliver och feta, samt dubbla glas vin åt gången eftersom man aldrig vet när en gratisbar behagar stänga. Ingen chokladfontän den här gången men en smörig liten tryffel haffade jag i farten innan dansen började.
Jag hade min svarta lejontämjarkavaj med axelklaffar och gulddetaljer, massa guldsmycken, den svarta puffkjolen med guldflor och svarta stövlar.

02 februari 2007

Flitens lampa


Uppesittarmiddag vid halv tolv på det som fanns i köket: strimlad purjo, strimlad kinakål och svarta bönor fräst i tryffelolja (har fortf inte handlat vanlig) och vitvinsvinäger, lite curry och massor av svartpeppar plus några squashstrimlor och osthyvlor.
Jag lagade mat i hemmakläder i form av omlottsommarkjol med småblommigt/randigt sjuttiotalsmönster och en t-shirt med en grön påfågel med lite lite paljetter (för att jag var avundsjuk på den fantastiska konståkningspaljettpåfågelkreation som Samira haft på sig tidigare på kvällen).

01 februari 2007

God morgon


Rågbröd med tomatpuré, vällagrad ost och squashskivor fick jag till frukost.
I dag har jag mjuk aprikos bomullsstickad jumper med rosa kofta över och en guldrosettbrosch, till snötvättad rak jeanskjol och konstiga rödlila strumpbyxor. Dags att tvätta.