31 mars 2009

Öl och macka


I går kom min nya fantastiska bärbara skivspelare men jag hann inte leka med den för jag var tvungen att göra ond tårt- och godiskonst hela kvällen. Stod mig på några Saltå Kvarn-rågbitar med ost och paprika.
Iförd lång stentvättad jeanskjol och ljusgrå rosablommig blus.

30 mars 2009

Äventyret avslutas


Efter att ha landat i verkligheten med fakturor och räkningar på kontoret var jag värd indisk söndagsmiddag.
Började känna för ombyte (i leopardklänningen).

29 mars 2009

Äventyret fortsätter


Vi kunde inte riktigt komma på vilken film vi var med i. Vi fick ett stort runt bord för två med utsikt över mörkret där färjor flöt förbi som lysande rymdskepp. När det blev det dära earth hour släckte de ner barbelysningen, kristallkronorna och slutligen hela fästningen utanför. Personalen var korrekt utan att ödsla ett leende. Min torsk var helt sjukt god, med mycket smör, ägghack och pepparrot. Jag har förstått att man får äta torsk nu.
Jag hade samma leopardklänning, är man kidnappad har man inte precis något väl. Lite mer korall på läpparna bara.

28 mars 2009

På hemligt äventyr


Lena och Gösta Linderholms kafé i Vaxholm är en helt galen inrättning fylld av "färg- och levnadsglad" konst, doftljus och prydnadssaker såsom till exempel stora porslinscitroner. Och en god paprikasoppa med avokadomacka och blåbär/äpple-dryck till.
Jag är enleverad på födelsedagsäventyr i skärgården iförd, som tur är, leopardklänning med fluffig underkjol och svart rosettskärp.

27 mars 2009

Pasta i väntan på Persbrandt


Jag åt fet fettucine och Cecilia pizza. Vi kolhydratladdade inför tre timmar Beckett.
Jag hade tre nyanser av blått (blankmattrandig knytblusklänning, sammetsmörk väst och skinnclutch) men dock svarta stövlar konstaterade Cecilia. Och tyvärr inga glasögon i clutchen konstaterade jag, som nu har kisat i tre timmar.

26 mars 2009

Senap på snedden


Gårdagens färger gick igen i nya former. Här ser vi en knäckebrödsanrättning med prästost och provencalesenap, ackompanjerad av otroligt naturella nötter och en grapejuice.
Själv var jag lite dekadent-exotisk i svart topp med genombruten spets upptill och på hela ärmarna, lång vid djungelmönstrad kjol med rosa blommor och svartsilvrigt skärp med tantdekorativ stenskiva.

25 mars 2009

Studentmiddag


I går gjorde vi en riktigt slafsig pastasås på burktonfisk, creme fraiche och provensalsk senap. Jag adderade en liten bricklunchsallad och pinjenötter. Det smakade fantastiskt, ledig tisdagskväll.
Jag åt i svart tajt trikåkjol och en liten grönbrun broderad sidenjacka som jag ärvt av mamma, knäppt med en stor brosch med brun sidenrosett och strass.

24 mars 2009

Livet på en pinne


Vi möttes på väg från våra jobb, på väg till andra jobb, och hann emellan med att svinga ätpinnarna i en thaigrotta ihop.
Jag hade en turkos tunn ulltopp som är som ett tält med hål för huvud och armar, halsband med papegojor och svarta jeans.

23 mars 2009

Currykulörer


Om den här söndagsmiddagen gick på färganalys skulle den få höra att den jobbade med höstpaletten men att den skulle kunna leka lite med vår också, något litet kryddgrönt inslag bland linsgult, chutneybrons och ajvarrött hade inte varit fel alls.
Själv var jag en glad vårnarr i skogsvaktargröna strumpbyxor och benvit nattskjortetunika med hoppfulla blåa broderier. Ändå låg det ett tjockt snötäcke över sadel och cykelkorg i morse.

22 mars 2009

Helvete


Det snöar! Jag tröstar mig med rostade pumpafrön.
Och en jättestor luddstickad beige tröjjacka som jag har lånat av T.

21 mars 2009

Hej svejk


Vi var som tre zombies (old school långsamma, inte de moderna som springer) när vi försökte duka för att sluka maten vi hämtat från Soldaten Svejk, efter ett par timmar Elfriede Jelinek. Det blev jättestora tallrikar och jättesmå glas. Jag klarade inte av knödeln men den vegetariska grytan till var toppen.
Ville tyckte att jag hade ovanligt tantig tantkostym (lila svartmönstrad kavajblus med volang, svart rak kjol).

20 mars 2009

Det som fanns


Vändstekt ägg på knäcke med fransk senap, prästost, saltgurka, sallad, syrade morötter och massor av dill. (Vad heter dill på engelska? Dill!)
Jag hade svart ylletröja med lila paljetter och svarta strumpbyxor.

19 mars 2009

Veckans puttanesca


Den börjar bli en vanlig syn den här. Passade bra rent alitterationsmässigt eftersom jag just hade sett en pjäs om PUT, och rent praktiskt eftersom jag var väldigt hungrig.
Jag hade stiliserat djurmönstrad blus med midjevolang och puffärmar till svart danslärarkjol.

18 mars 2009

Ton mot svärd


Jag saknar rätten med lotusroten, men jag gillar bytet från tonfisk till svärdfisk i ersättaren (med ljuvlig grillad citron och friterade fiskbollar). Som jag åt till födelsedagsmiddag med ananastarte efter. Jag vill dit igen. Och att alla kompisar ska vara där jämt.
Jag hade bytt om till min Janet Jackson/mormon/melodifestival/piccolojacka i röd filt och svart skinn, så med skinnshortsen till blev det en bra födelsedagsuniform. Och fick i present bland annat en kavaj som tillhört Åse Kleveland. Jag är mycket nöjd och trött.

17 mars 2009

Hurra


Jag älskar att fylla år. När jag kom in på redaktionen möttes jag av sång, ljus, tulpaner, juice och rosa munkar med vitt strössel.
Jag har leopardtopp, svarta skinnshorts och svart sidenjacka. Och ombyte i datorväskan.

16 mars 2009

Jag vill ha hamburgare ...


... skrek jag tills vi gick och handlade vegobiffar, barsjabröd, saltgurka, ost, rökig sås, tomater och sallad. Syrade morötter till det.
Jag njöt iförd vinröda sportbyxor (T tappade hakan) och grå Baguz-t-shirt.

15 mars 2009

Melomiddag


Ugnsbakad fiskgryta med fänkål och sherryvinäger, potatisklyftor och en sallad med rödgröna tomater och basilika. Vi visste inte då att vi sedan skulle hamna i soffan framför och rösta på rätt låt i ... ni vet vad.
Jag hade leopardtajts i velour, svart kjol i velour, svart sidenjacka och svartguldigt halsband av massa småpärlor.
Söndagens soundtrack.

14 mars 2009

Vulkanen!


TJEJKVÄLL! Vi delade på vulkandrinken på Tiki Room och jag åt ett helt okej spett med marulk med en god tomatfruktsalsa till, men också en lite tveksam cheddarorange risotto som kändes som om de kryddat med ostbågedamm.
Jag hade min draperade crepeklänning med påmålat mönster i guld och rosa.

13 mars 2009

T som i toppen


Torsdagar alltså. En sådan lycka. Saker är färdiga, allt är skoj, fredagen är på väg, och maten står på bordet när man kommer hem sent. T hade grillat allt han kom på randigt (auberginer, haloumi, gröna paprikor) och serverade med smöruppstekta risrester och ajvar.
Jag var som ett minizoo i leopardblus med pingvinärmar, till svart och silvrigt skinnskärp och svart kjol.

12 mars 2009

Risigt


Så hjärtskärande ledsen blev jag när det visade sig att riset inte alls var klart och att linserna bränts i botten och att det såg ut så här på min tallrik (men kolla!) att jag började gråta. Du skulle ha gjort detsamma.
Tårar föll alltså på min röda bomullsklänning med rynk, liten krage och små små segelbåtar.

11 mars 2009

Korkat


Jag har svurit att aldrig mer köpa en wrap. Varför gjorde jag det då? Med kräftstjärtar i. Ja, det smakade stjärt, helt korrekt. Men fruktkickar gillar jag att få.
Jag hade rosa knytblus, knut och svart plisserad kjol.

10 mars 2009

Folk i farten


Jag trodde att den här veckan skulle bli lugn och skön, men så verkar den bestå av sådana här hetsiga sena pasta rouge-middagar. Vi får se, om det inte blir bättre får jag kompensera med långkok i helgen.
Jag hade cerise åttiotalsblus med svarta detaljer och svart plisserad långkjol.

09 mars 2009

Tröst för trött


Linser är den bästa comfort fooden. Botar söndagsångest och vintertrötthet. Det är sant.
Jag åt dem iförd vit spetsblus och svart volangkjol.

08 mars 2009

Lördagsgrill


Jag upprepade succén med fylld aubergine, men med små auberginer den här gången. Är det inte alltid godare med mindre frukter och grönsaker, mer koncentrerat, jämför biff eller plommon när det kommer till tomater till exempel. De grillande rödbetsklyftorna och avlånga ljusgröna paprikorna samt hummusen var med som vanligt, och ris och en korianderpeppad morotssallad.
Jag hade svart spetstopp, halsband med en uggla på och svart volangkjol.
Och så här gick det till:


07 mars 2009

Festlig fredag


Näe så att jag ägnade ju min fredagskväll åt att sitta och skriva fakturor och lite sådant (med avbrott för en teaterföreställning av lagom längd) så när jag kom hem sent festade jag till det lite med ett par ostmackor och en apelsindrink.
Jag hade chockrosa strumpbyxor och en vit t-shirt med festligt multikolorerat tryck.

06 mars 2009

Som det ska va


T stod halvnaken vid spisen när jag kom hem från mina viktiga grejer. Jag fick mig serverat en pestoslungad pasta med frästa paprikastrimlor och knaperstekta vegobiffar, och parmesan på toppen. Toppen.
Åt upp allt och lite till iförd Söderstambyxorna, och ett kornblått mammalinne (som i "min mamma", inte som i "för gravida").

05 mars 2009

Köksfranska


Åh vad jag kände att jag liksom kunde unna mig något litet någon enda gång. Som att i stället för att försöka "hitta något" i köket hemma bjuda mig själv på röding med rotfrukter på stället där alla killar bryter på franska.
Jag hade svarta Patrik Söderstam-byxor, vit t-shirt med en paljettdam på, svart kavaj med puff och volang, samt ett flätat halsband i silver och duvgråblått.

04 mars 2009

Schack mätt


Jag tryckte i mig en rejäl portion allt i ett i går. Det vill säga rött ekologiskt ris, röda linser och röd lök kokat i samma kastrull. Och så röd ketchup till det. Blev mätt.
Och nöjd. Med mitt nya schackbord som jag ärvt av grannarna. Åt i Patrik Söderstam-brallor och grå t-shirt.

03 mars 2009

Gratis är gott


Jag glömde handväskan på jobbet och kunde inte betala själv och jag glömde ta en bild på det jag åt. Men det var gott. Lax med grillade smålökar och potatispuré med parmesan.
Jag smörjde kråset iförd blå draperad blus med tillhörande skärp, svart volangkjol och blå strumpor.

02 mars 2009

Tortillabuffé!


Låtsasköttfärs, salsa, ostriv, sallad och allt annat.
Funkade fint att rulla och äta utan att spilla på gul strapless puffbyxdress över korallfärgade tajts med guldrevärer.

01 mars 2009

Nja


Nu vet jag varför jag inte har varit så sugen på det här låtsasspanska fiket, deras lax var rätt torr faktiskt. Dessutom var jag fikasugen, inte bricklunchsugen, men deras köttfria mackor var slut.
Pratade tro och vetenskap med mamma och hennes man och hade svart velourkjol och svart sidenjacka till blå strumpbyxor.