28 februari 2010

Nattmusik och nattmacka


Efter fyra timmars lördagsmöte och tre timmars A little night music behövde jag en smörstekt Saltåskiva med löjrom, hemrörd majonnäs, citron och saltgurka.
Tuff dag, tuff stil. Svart midjekort och rundhalsknäppt inomhusskinnjacka, guldarmband och svarta Patrik Söderstam-jeans med baddräktsfickor. Det sa knarr och klirr om mig.

27 februari 2010

Alla var där


Jag ville ha vin till maten (lax, bulgur, potatissallad, tapenade, marinerad västerbotten) men fick en highschool swimmingpool som jag tyckte smakade bara soda. Köpte vin till efterrätt.
"Är du Alla Pugatjova i kväll?" var en fråga jag svarade ja på, i svartguldspetsjacka vars axelvaddar lever ett eget liv, stentvättad långkjol, alla guldarmband jag hittade samt pälsmössa och pälsswagger.

26 februari 2010

I want muscles


Fast jag undviker musslor som inte är pilgrimsmusslor. Och som inte badar nakna i svart bönsås och bara skyler sig lätt med koriander.
Själv skylde jag mig med samma kläder som på Kite-Ne. Vilken lyxdag förresten. Asiatisk lyx.

25 februari 2010

Kite-strof


Kite-ne ska stänga! Stor katastrof. Jag funderade på att köpa upp mig på några fat som de sålde ut men kom av mig och satsade i stället på att njuta av den sista måltiden. Goodbye gyoza.
Jag åt lunch iförd samma svarta och gråa lager som i går fast leopardkjol, trähalsband och silversmycken till.

24 februari 2010

Candle light dinner


Astrid höll på väldigt mycket med ljusen, hittade små stumpar i olika skåp. Jag gjorde en rätt oinspirerad sallad med blandade bönor och så drack vi ett vin som fått minus ett i betyg. Sedan missade jag bussen hem.
Fruktansvärt oinspirerat klädd var jag också, det handlar bara om varma lager just nu (svart t-shirt, svart kofta, grårutig storkavaj, dubbla strumpbyxor, dubbla strumpor). Men det var en underbar kväll.

23 februari 2010

Fredagsmys på måndagsvis


Jag kokade små gula linser med gul lök, chili, rapsolja och buljong, hällde i bulgur på slutet i samma kastrull. Öste upp på en tallrik med massa rostade solrosfrön och Tennessee Sunshine på och chipotle bredvid.
Sedan åt jag med bara gaffel på sängen framför en lejonfilm på datorn, iförd gröna skogvaktartajts och vit t-shirt med en stor urblekt svart rosett på.

22 februari 2010

Om vi hade vetat vad som väntade oss


Då hade vi inte suttit där i förortslugnet och slevat i oss den oljigaste och smörigaste auberginepyttipanna världen skådat, med potatis och feta i och med pomelosallad till.
I höstblomstrig kavaj, vilda västern-skärp och grå vid folkdräktskjol med svarta ränder.
Nej, då hade vi tagit oss in till stan illa kvickt för att slippa tre timmars färd med iskall ersättningsbussväntan i morse. Jag älskar stan känner jag.

21 februari 2010

Knot utan knot


Det var verkligen inga problem att äta de här små holländska knotfiléerna. Med marinerad fänkål och sikrom- och dillkräm.
Jag hade samma klänning på mig men adderade röda glasögon för att kunna se och ta in hela lokalen. Mycket tjejer. Tjejer bara älskar fiskkrogar?

20 februari 2010

Livet på en pintxo


Det är svårt att fånga Karins pintxo (grillad paprika på kronärtskockspuré, jag snodde den med boquerones). Inte lika svårt att fånga Karin själv och lura med henne på Överraskningsdag. Djurmasker, skumpa, vinterbad, sauna, massage, pintxos och så vidare. Nästa instans är hemlig.
Jag är extremt nyskrubbad och har Slott i Sverige-klänning (skotskrutig, volang, lite svarta bubbeltygdetaljer). Passar bra med all snö som faller och faller tänker jag.

19 februari 2010

Vilken soppa


Blåbärssoppa är det enda jag har fått i mig i dag.
På sängen. I grå trikåtopp och lila tajts. Nu har jag bara dragit på mig en blommönstrad kavaj och svart sammetskjol ovanpå och tänker att ingen ska avslöja mig under mitt korta uppdrag utanför hemmet.

18 februari 2010

Ingen ordning


Det känns som om det är mycket mackor just nu. Men när jag kom hem nu och T låg och sov och jag inte visste om det var en tupplur eller om han lagt sig för kvällen så tänkte jag att jag steker väl en äggmacka då. Och så fort han hörde smör fräsa i pannan så vaknade han till. Vi stekte tomatskivor också, bredde senap på brödskivorna och toppade med ost och chilisås. Ajvar till det.
Jag hade min Janet Jackson/amish-jacka i röd filt och svart skinn, över vitt linne och svart velourkjol.

17 februari 2010

Helt och hållet


Hel bulgur är min nya grej. När det kommer till bulgur. Spänstig! Om man kokar den med något som till exempel morotsstrimlor så den får mer smak och färg. Och så har jag keso, ekologisk röd pesto och Tennessee Sunshine i kontorskylen. I dag också en perfekt mogen avokado.
Annat som är min nya grej: evig förkylning och inomhusskinnjacka. Över rosa knytblus och de där svarta yllebyxorna. I dag gick en till knapp - en livsuppehållande sådan - så nu kommer du att slippa läsa om dem på ett tag.

16 februari 2010

När det är synd om mig ...


... för att jag åkt tåg fram och tillbaka på dagen, återigen insett att det där "jobba på tåget" aldrig är så effektivt som man tänkt, fått ställa in en grej på kvällen för att jag fortfarande dras med den där förkylningen, för att jag är så in i märgen trött, för att det är mörkt och för att T jobbar sent. Då går jag förbi grannarna och får mat. Först barnens fiskpinnerester med uppstekt ris och svamp, sedan en macka med tre ostar. Tack för mig.
Jag längtar så till våren och skinnjackans tid att jag satte på mig en i morse (svart, kort med generösa ärmar) över rosa linne och svart sammetspennkjol. Och under fuskpälsen.

15 februari 2010

Gott rött år


Vi trodde att det var en helt vanlig söndag och värmde inte ens resterna av lasagnen ("det är ju gott kallt"). Men eftersom det tydligen var alla hjärtans dag gjorde vi även en pomelosallad till med ljumma morotsstrimlor och sockerärtor, tomat, hackade mandlar, lime, soja, chili och sesamolja.
När vi sedan blev påminda om att det var kinesiskt nyår och att man för hälsa, lycka och välgång då ska ha röda kläder närmast kroppen fick jag byta om till det som fanns: röda underkläder, rödrosa strumpbyxor och röda kinesiska tofflor.

14 februari 2010

Amors pilar föll som regn


"Nu klär hon på sig och ska gååå" och "hennes mun en bigarrååå" hörde jag Stefan Sundström sjunga i huvudet när jag sminkade upp mig för att först äta lasagne - fylld med gula linser, riven palsternacka, feta och tomatsås - med T och sedan lämna honom för att åka in på fest med brudarna (han tyckte jag skulle ta med en folköl till tunnelbanan).
Jag hade färggalen Escadablusbody med diamanter och blommor, guldrosametallic skinnskärp med en ros framtill, svart volangkjol och svartremmade platåskor i en skopåse. Och bigarrårosa läppstift.

13 februari 2010

Frukostkärlek


Tänk att jag har en kille som är så bra på att steka ägg, grilla paprika, göra kaffe, komma ihåg att köpa juice, låtsasmjölk, gott bröd och god ost samt ha picklad vildgurka hemma.
Saker jag tänker på under slöa helgmorgnar, iförd leopardklänning i nattlinnesstil och gammal Spraymunkjacka.

12 februari 2010

Jag mot världen


Med en aprikos- och valnötsbulle med ost och grönsaker och en juiceblandning på kiwi, blodapelsin och morot tog jag mig an dagen.
I helsvart: lång volangkjol, spetslinne och glitterbolero.

11 februari 2010

Indie


De är så bra på att skära gurka på min indier. Så bra att det räcker med en skiva. I går överraskade jag dem med att beställa kofta.
Iförd svart kort kavaj och guldbrungrön långvid kjol i möbelmönster.

10 februari 2010

Papapaparty


Paprikafest. Tre stora röda, halverade och svartgrillade på galler. Sedan strimlade över smörad spagetti, och så salt, peppar, olja och timjan.
Jag hade lärarstilen som jag ofta får nu för tiden, i lång, vid och lilamurrigt blommönstrad kjol, svartguldflätat skärp och mörklila pingvinärmad bomullsblus med hög krage.

09 februari 2010

En konstig dag


Serverar man bricklunch bör man vinnlägga sig om att såsen får rätt färg. En äkta bricklunch ska ha en brickfärgad sås, det är allmänt känt. Och det ska vara sås i en sådan utsträckning att den fullständigt täcker den stekta saltsillen. Med mjukkokta potatisar blygt uppradade vid högerkanten. Viktigt är också att lokalen är fylld, glest men ändå fylld, av män från kontorslandskapet Pills, thrills & bellyaches.
Jag hade med mig en av mina favoritkvinnor och på mig en av mina favoritklänningar, en trikågenialitet med leopard upptill och svart nertill, som jag har fått av en mycket speciell kvinna som jag tänkte extra mycket på i går.

08 februari 2010

I gott sällskap


Potatis, palsternacka och jordärtskocka, bakade i ugnen. Rödbetsskivor, grillade på saltbädd. Broccoli, förvälld och smörslungad. Där har ni kretsarna i vilka min remoulad rörde sig i går.
Jag var fortfarande hovnarr.

07 februari 2010

Remo


Det lär komma som en chock, och jag kan bara instämma, men jag står alltså i detta nu och gör en remoulad. Hur gick det till och vad kommer härnäst, oxfilépizza? Otroligt vad mycket pickles som slukas av majonnäsen.
Jag är hovnarr i blå strumpbyxor och en mustigt blombroderad festjacka. Som mamma kastade lystna blickar på i går: det är plagget där våra stilar möts.

06 februari 2010

Majo


Detta pågår just nu! Vi råkade titta på säsongsavslutningen av Edward Bloms gästabud för ett tag sedan och nu när jag kom hem stod T redo med vispen och gjorde en lördagsmajonnäs.
Jag får se om jag vågar smaka. Iförd blå sidenblus med blå diagonalränder, mörkblå veckad kjol och flera silverkedjor med olika stenar om halsen.

05 februari 2010

Plus och minus


Jag hällde citron och tomatolja över svarta bönor, purjo, färska och soltorkade tomater, apelsin, gurka och blandade nötter, och T hällde citron över massor av grillad halloumi.
Jag hade samma kläder som tidigare plus Dansmuseets entréklistermärke från ett kulturäventyr på lunchen och minus skärpet som sprack och gick av under eftermiddagen. Väljer att inte fundera så mycket över orsaken.

04 februari 2010

Kära Eva


Tack för att du ringde och gav mig tips om hur man ska bli piggare. Jag fäste mig särskilt vid det om kiwi. Tack också till Lotta som pratade så mycket om apelsiner. Det blev otroligt gott ihop.
Jag drack upp alla frukter framför datorn i morse, iförd rödglansig knytblus, etnopärlhalsband och de svarta byxorna, fortfarande utan knapp men nu med ett skinnskärp i röd och svart krokodil med guld.

03 februari 2010

Dramat + mat


På väg från Dramaten till KB pratade vi om hur fint det är att de säger till varann i servisen där att man "ska på Dramat" när man ber om notan för att hinna på teater, och så får man allt lite snabbare. När vi kom in i baren träffade Hanna några kompisar och kunde svara "På Dramat!" när de frågade var vi hade varit. Vi log belåtet åt detta och beställde varsin skagensnitt.
Jag hade rynkigt pingvinärmad lila blus, instoppad i svarta yllebyxor (med snöre i midjan, ja), röda glasögon och rosa läppstift. Hanna berättade om det marina modets gångbarhet i Göteborg och att hon nyligen gått till ett medium. Mycket att smälta.

02 februari 2010

Preparerad pasta


Jag kom hem först och gjorde lite förberedande research: röd chili, lök, morötter, spagetti, parmesan. Sedan kom T och satte ihop det. Överraskade med att fräsa löken i tomatvinäger. Jag överraskade med choklad till efterrätt.
Fortfarande krasslig, dubbla sidensjalar, baklång Marimekkokavaj i ylle och svarta yllebyxor med snöre i midjan eftersom jag aldrig syr i knappen. Men den ligger i fickan i alla fall. Snart.

01 februari 2010

Vilodagen


Som man älskar ställen där det inte är några andra. Tomt. Lite pianoklink. Tassande personal. Ljusblå sammetsbås och blombuketter. Och en knaprig räkfrossa med cashewnötter.
Jag i svarta jeans, leopardpolo och etnopärlor.