30 juni 2010

Sunny city


Jag befinner mig i "sagolika Sunne" och ja, det var lite som en saga i går att ha hela Pizzeria City för sig själv. Vacker kvällshimmel över den tomma uteserveringen, en ensam fågel som fladdrade bort över Ica mot småbåtshamnen, en jättestor vegetariana som jag inte behövde dela med någon.
Ingen som kunde se min fina nya kjol, vagt blomsterorienterad i lågsolsgyllene rosenfärger, till elefantgrått linne och guldplatterasslande svart skinnskärp. Eller det aprikosa läppstiftet som jag har så sällan eftersom jag måste ransonera det sista stiftet av denna sortimentsutgångna färg. (Trots pizzans generösa omfång har jag varit varghungrig i två timmar. Nu är det dags att kolla in gästgiverifrukosten.)

29 juni 2010

Lotta IV


Det var i går fjärde middagen i rad som jag intog i sällskap av Lotta. Platserna, middagsgästerna, rätterna, allt annat växlar men Lotta består. I går serverade hon lamm så jag höll mig till medhavd tofu. Och tomater, sallad, balkongsalvia, feta, getost, yogurtsås, pesto.
Jag hade tunnt glansigt sidenlinne i silverduvblått och fluffiga turkosgröna bomullsbyxor med svart tidningscollagemönster av bilder på Paul Newman och Marilyn Monroe.

28 juni 2010

Direkt till indiern


Bästa sättet att landa i stan efter magisk naturfestival en hel helg: Indian Curry Houses uteservering.
Jag hade samma blomkjol etcetera men nya fräknar.

27 juni 2010

Drakebo


Faktor 50, blå baddräkt och coca-cola-färgad sjö, folköl med citron, fram med grillen igen. Hos Lotta satsade vi på grillade laxfjärilar, halloumi, knipplök och gröna paprikor, till råris och Ingelas hemgjorda pesto.
Firade midsommardag i lång lilagrön blomkjol, grå t-shirt och nya myggbett. Fortsätter fira midsommarannandag på ungefär samma vis.

26 juni 2010

Idyll 2010

Roadtrip med Slasvibbar ("fornminne" till höger och vänster), sommardoftande torpidyll med vackra barn fladdrande i gungor, midsommarstångsdans, nakenbad, bubblande vin, grillkille, solnedgångsbuffé, nattvitsar, härbre med sovsal, jordgubbsfrukost.
Jag hade min benvita sommarsexy Hildegard af Bingen-klänning med mustig bård och mormors halvädelstenssmycken. Äventyret i Sörmland fortsätter, i kväll har jag badat i en annan sjö, mött en kopparorm och en vit springare.

25 juni 2010

Lillmidsommarafton


Jag träffade lite folk vid Smedsuddsbadet och det slumpade sig så att vi förfirade lite midsommar på Mäster Anders. Torsk. Dill. Smör. Ägg. Räkor. Pepparrot. Potatis. Glädje.
Jag hade badfrilla, djungelklänning och papegojhalsband. Nu: mot landet.

24 juni 2010

Thaik away


Pernilla och jag hittade varann i Västermalmsgallerian, helt normalt. Fikade lite. Hon hade en konstig sallad i väskan så jag plockade med vegotofuthaigryta och så hängde vi hos mig och åt före Tranan.
Pernilla hade blommig sommarklänning så jag bytte om till det jag också. Rosa rosor på vitt. Puffärmar. Beige Schollträskor och röda glasögon.

23 juni 2010

Galler


Jag sitter inte bakom lås och bom än men vi får väl se vad de andra på kontoret gör med mig i morgon när de upptäcker att jag har
förstört båda kastrullerna. Min bulgur blev svart så jag äter Ajvar och pesto på knäcke i stället. Lyxigt. Festar på med jordnötter också.
Jag hade tänkt ha baddräkt på mig hela dagen på kontoret som en symbol för att badsäsongen verkligen är här men det är ingen toppenkombo med varm kontorsstol så jag har rosa linne och svartprickig vit kjol. Snart är det Friskispremiär för mina nya gympaskor. Längtar.

22 juni 2010

Trassel


Jag brukar klippa mig vid jul och midsommar. I kväll fick jag en tid hos Astrid för att ta bort trasslet. Ett paket som även inkluderade vitt vin, strandbad och nudeltrassel med räkor, tofu och koriander på balkongen.
Jag hade rosa underlinne, vitt fladdrigt överlinne, benvitt stenhalsband och stentvättad jeanskjol.

21 juni 2010

PPP


Alltså glass till lunch i all ära, det kan man väl hålla på med
när man är ute och reser på exotiska platser och så. Men nu när
jag själv får välja så blir det en lins-, potatis- och tomatsallad
med en riklig mängd nötter på (para, pecan och pumpa).
Jag har jobbat hemma i dag för att riktigt gnugga in det. Iförd lång
mörkblå viscosekjol, vitt linne och bara fötter med tomatröda
tånaglar.

20 juni 2010

Glada laxen


Det var så kul att vara hemma att jag firade med champagne och forellrom. Plus ugnsbakad lax med knipplök, ljusgröna paprikor och färsk vitlök, bräserad vit sparris och morot, kokt potatis samt feta-, melon- och tomatsallad. Och en middagsgäst. Dessert: melondrinkar. Vattenmelonsmängden i kylen krymper sakta.
Jag hade ett av dagens loppisfynd: fotsid småblommig crepeklänning med beige fond.

19 juni 2010

Hemma


T mötte mig vid frukt- och grönsaksdisken i mataffären (romantiskt!) och så handlade vi en jättestor vattenmelon till ett riktigt prilligt pris, och gick hem och åt brakfrukost med extra allt. Sedan drog vi båda vinstlotter på vår lokala loppis, fnös åt hipsters som irriterande nog hittat dit, och så fick jag slutligen ta en efterlängtad och ljuvlig flygrese/tidsskillnadstupplur. Det känns som om jag har varit bortrest i tre veckor i stället för fyra dagar. Jag skulle väldigt gärna åka tillbaka, och ha mer tid.
Jag har vitt linne, en väldigt mjuk filt över mig och en skön säng under mig.

18 juni 2010

Tutti frutti


Här verkar man gilla att blanda mat och sötsaker huller om buller på samma bord. Inte mig emot så länge det finns så här mycket FRUKT.
Jag är på fest utanför stan med pool och band och chokladfontän och champagne och försöker se ut som om jag inte luktar lite svett från en dags jobb, dubbla museibesök och dito teaterföreställningar, i mitt kornblå glansiga linne, min gröna och blå tulpanformade kjol och mitt rosa läppstift.

17 juni 2010

Apricot stones


De är solgula, lite fräkniga, perfekt frisksöta och återfinns både i frukostjuicen och i sylten jag har på den tjugoprocentiga yogurten, också den till frukost. I sin naturliga form äter jag annars den här gyllene armeniska nationalfrukten lite när som helst. Kärnorna ska jag ta med hem.
Jag har rosablommig kjol, svart draperat linne, vit hatt och rosa solglasögon.

16 juni 2010

Läsk och glass


Jag är på en mycket seriös kongress där vi får läsk och glass till lunch.
Jag försöker se seriös ut i 38 graders värme iförd svart tunn långkjol, svart linne, svarta sandaler och svartguldigt halsband.

15 juni 2010

Vin i Wien


Snart kliver jag på planet till Jerevan. Man ska ju aldrig lita på flygplansmat så jag grundar lite, kanske inte på flygplatsmat heller men jag chansar på en vegoburgare och chardonnay.
Jag har fladdriga svarta kläder och stora smycken som pep när jag passerade kontrollen. Som vanligt.

14 juni 2010

Hit ska jag


Tomt på kontoret i dag. De andra är i Amerika, jag ska till Armenien. I morgon. Så tills jag alltså befinner mig i aprikosernas land får jag hålla till godo med de här kiwifrukterna som de andra har lämnat efter sig.
Jag har svart klänning, beige sommarkappa, beige sommarskor, rött läppstift och röda naglar. I Jerevan är det 35 grader.

13 juni 2010

Ett hästjobb


Jag ligger på sängen och tar igen mig. Två dagars kalasande på olika platser i Sverige, fyllda till bredden med prinsesstårtor i olika färger respektive pannkakor med olika tillbehör (lönnsirap, blåbärssylt, vaniljglass, ananas, vaniljsås, äppelpaj) börjar ta ut sin rätt. Tur att jag hann med en långpromenad med hästspaning däremellan.
Men jag får nog ligga kvar här ett tag till (i light country, ljusblå och vit fluffklänning med konstig text på och småprickiga vingärmar).

12 juni 2010

Jag ska köpa Vingåker för pengarna


Ovanligt att lyckas köpa en god macka på väg till tåget. Grillat levain med brie och marinerade champinjoner. Strax överrasknings-70-årskalas utanför Vingåker.
Jag har röd klänning med veckad kjol, axelvaddar och dubbelknäppta guldknappar, röda kilklacksballerinas med stiliserad rosett fram samt rött läppstift.

11 juni 2010

Påläggskalv

Varför heter den inte miss knäckebröd med konstiga pålägg, är en fråga som jag har fått om min blogg. Här ser vi resultatet av
gårdagens stora lycka: när jag mindes att jag hade kvällshandlat
tofu med ramslök kvällen före, och kunde lägga den på knäcke brett med mandelpasta och toppa med Baby Rays. Blev en med grevé också.
Jag knäckte, skivade och toppade samtidigt som jag provade allt vitt i garderoben plus mina nya vita platåskor från Operans kostymförråd.

10 juni 2010

Studentblandning

Grattis Kalle of Kransen! Och tack för fantastisk
studentmottagningsbuffé!
Jag cyklade med en stor solros på pakethållaren som en glad blixt efter mig, och med småvitprickig röd klänning, röda pumps och rött läppstift.

09 juni 2010

Nyfiken

Hade precis kommit hem hungrig och ensam med allt för fint väder utanför för att ett sms om "Nyfiken gul nu" inte skulle falla i god jord. Vi delade på alla tillbehör på menyn utom några och fick en hel buffé.
Jag hade extratröja med i väskan som tur var för på hemvägen var det lite kallt med svarta skinnshorts, gammelrosa blus med spets och tunn beige kappa. Ändå: sommar.

08 juni 2010

Linser är livet

Räddaren i nöden: röda linser. Slänger i lite kryddor och olja och
strör nötter på.
Hade rosa linne, svart lång kjol och rosa läppstift.

07 juni 2010

Yes! Gös!

Med undantag för matpauser som denna ljuvliga gräddsnälla gös serverad med färskpotatis och två sorters sparris med citron och dill, och en kortkort sovpaus, har jag suttit framför datorn på exakt samma plats sedan tidigt i går morse.
Iförd svarta allt sladdrigare sammetstajts och en kamouflage-t-shirt. Nu har jag klarat av tre deadlines, duschat och satt på mig rosa läppstift: livet är tillbaka, jag går ut och lever det i köket. Nu.

06 juni 2010

Pingiskorv

Jag satsade mest på drycken till pingisfesten och fick annars bara med mig några frusna vegokorvar. Som jag svartgrillade. Men det fanns ju coleslaw för kung och fosterland, och ajvar och cornichoner och bönsallad och massa annat så jag hann aldrig spela någon pingis.
Dansade gjorde jag dock, i rörelsevänlig grönblå kjol i tulpanmodell, svart viscoselinne, mexikanskt pärlhalsband och platåkilklackar. Själv kom jag väl hem i någorlunda tid (jobbsöndag i dag ...) men mobilen stannade ute hela natten, jag fick hämta den i morse i en buske i skogsbrynet här utanför.

05 juni 2010

Mynta och körvel

Det doftade mynta i hela köket när jag kom hem. Nu när jag varit mer ledig på helger ett tag så kan jag verkligen förstå poängen i att frossa i fredagskänslan, klirra med påsar, gå nypa i vad T har köpt. Hackade hans mynta så det doftade ännu mer och blandade med tomat- och fetatärningar. Skördade körvel på balkongen och hackade nötter. Bräserade morötter och grön sparris i fiskbuljong vi hade i frysen och grillade ljusa paprikor och tunna potatisskivor i ugnen. Och så jobbade jag någon timme där någonstans ja, men det minns jag knappt.
Jag hade svart linne, kort svart kjol som det var omöjligt att cykla i och alldeles för kallt för utan strumpbyxor, och svarta platåsandaletter.

04 juni 2010

Oilfree

Pasta utan olja är som kärlek utan kyssar men vi klarade det genom att drapera den i tomatsås med chili och ljusgröna paprikor, och inte snåla på parmesanen.
Jag hade svart linne, träpärlor och khakikjol med exotiska illustrationer.

03 juni 2010

Lyckat ändå

Jag lyckades inte med någon särskilt substantiell och sammanhållen middag. Men jag lyckades få i mig spridda godsaker som jordgubbar, chokladpraliner och gula körsbärstomater. Och jag lyckades ramla på en present till T under dagen.
Jag hade silkigt svart linne, massa guldbijouterier om halsen, djungelmönstrad långkjol med rosa blommor, rosa läppstift och svarta platåsandaletter.

02 juni 2010

Vardagsindiern

Vi kallar den fortfarande så fastän lyxindiern stängt. I går ville
de inte ens hämta menyer åt oss, tyckte vi skulle kunna siffrorna
ändå (jag äter 59). En väldigt lång man stegade av och an med en
vit hink länge och väl tills han fick sin hämtmat. Den la han i
hinken och gick.
Vi hade båda två oberoende av varandra satt på oss tröjor som en gång varit vit- och blårandiga men nu är lingonrosa- och blårandiga (jag har aldrig varit särskilt bra på att tvätta korrekt). Jag hade svart veckad skolkjol och röda pumps till, plus röd midjekort skinnjacka.

01 juni 2010

Pump it up

Kvällssnacks: morotsriv med pumpafrön, pumpafröolja, solrosfrön,
mandlar, rapsolja med chili, saltflingor och skogsbärsvinäger.
Jag borde ha haft pumps. Men var barfota i lång rosagrön
trädgårdskjol, vit blus med fyrkantig ringning och brunt trähalsband
som ser ut som ett bältdjur.