31 maj 2006

Riktigt hemlagat


När jag kom hem till Samira i går satt hon och matade Saïd och när han inte orkade all sin mat (små små bitar av tortellini, broccoli, tomat) så slukade jag det som blev över i väntan på vuxenmaten. Den bestod av grillad oljemarinerad paprika, en sallad med körsbärstomater och broccoli, ris och en tomatig gryta med okra, linser och kikärter. Senare åt vi jordgubbar med vaniljkesella.
Jag såg tysk ut tyckte hon i en vit småhålig topp med korta puffärmar och brunrandig vid kjol. Kjolen är faktiskt tysk.

30 maj 2006

Hemlagat


Hemma igen. Efter att bara ha fått laga min egen mat en enda gång på två veckor längtar jag intensivt efter matlagning. Så hur kunde det bli så här? Sportknäcke med Johnnys senap? I och för sig inte fy skam att få toppa med egeninmporterade tyska pumpafrön. Pumpafrön är bra för potensen. Det är pumpafrön och de gröna M&M's-en som gäller på den fronten.
Jag tillredde mina två mackor iklädd svarta tajts och grå Baguz-t-shirt.

29 maj 2006

Söndagsfrossa


1. Brunch bestående av gebratenen serviettenknödeln med spenatfräs och sallad.


2. Indische middag bestående av en mild men god bengan kofta med sultanrussin och mandlar i såsen.


3. Kvällssnack bestående av vegetarisk krautcurrywurst! Surkål och rostad lök är ju toppings som gjorda för varann!

Jag frossade i klarblå fladderärmad sommarklänning med gulröda fjädrar på, samt guldskärp, guldsjal och de eviga mörkblå sandaletterna. Nu får det vara nog med dem.

28 maj 2006

Lärarkonferens


Springande genom kvällens spöregn kunde vi skymta kulörta lampor i mörkret och som blöta katter rädda oss in på det som visade sig heta Svarta pumpen - där en rättfram sparristallrik som gick att få ohne schinken serverades.
Eftersom Tommie var träslöjdslärare i sina nya foträta bruna mongoskor och gubbkofta så blev jag syslöjdslärare i prickig klänning med loppisfyndat guldskärp med löv fram. Konferensen hölls vidare på en hästbar och en tonårsbar och slutade oförhappandes på klubben bredvid den klubb vi kanske egentligen tänkt oss. Men där kunde vi spana på Uffie.

Flammkuche


Ätandet har oss i sitt grepp. Vi hade visserligen varit på en extensiv och hungerskapande gallerirunda hela dagen, men trots att vi snart skulle äta middag med Ida och Sara var vi tvungna att dela på denna spröda och härliga flammkuche, med paprika, oliver och typ färskost på. Det fina var löken - tunn och genomskinlig och mjuk - de måste ha förvällt den lite först.
Jag mötte konsten i rött läppstift, svart kjol med starkt olikfärgade prickar, svart jacka och vitsvart sjal om halsen. Plus promenadvänliga tennisskor.

27 maj 2006

Bomb


Stället på Veteranergatan där man dricker och äter så mycket man vill och sedan lägger så mycket pengar man känner för i en stor skål hade redan tagit bort buffén när vi kom så vi fick bara vin. Trevligt visst, men har man varit på Kopparstickskabinettet (= spännande och lärorikt!) innan kan man behöva något mer substansiellt. Jag slök en halv falafel på vägen till nästa ställe, för att slutligen på det tredje stället nå fullständig tillfredsställelse med den här BRIEBOMBEN till nattmacka.
Jag hade en nyfyndad brun frökenblus med guldränder och guldknappar, till jeanskjol och blå sandaletter.

26 maj 2006

Forts.


Och att man senare på kvällen blir lurad till ett ringklocka-på-dörren-hemligt fönsterlöst tikiställe i Neuköln som man bara inte visste att man kände för, och inför vilket man turligt nog hinner grunda med gatuvietnamisk risnudeltofu med jordnötter på vägen.
I samma kläder som förut.
(Äh så hemligt var det förresten.)

Eftermiddagslunch


Ibland är det så härligt bekräftande att få hitta precis det man känner för, till exempel att trava på runt hörn på hörn tills man plötsligt hamnar på en rysk-judisk supermurrig, brunmörk, överbelamrad och alldeles jättegemytlig krog där man kan få en fantastisk vegetarisk lasagne med aubergine, ost, körsbärstomater, två tokiga såser och en härlig sallad med sesamfrön och groddar och allt man kan tänka sig, och dessutom en jätteöl med handtag.
Jag hade röd t-shirt med festlig örn på till blå jeans och vita gympaskor.

25 maj 2006

Gute nachbar


I går kändes det som om vi var statister i en tysk version av Goda grannar, både vid frukosten (en kvartersjazzkrog med frukostträdgård) och middagen. Vid en rutig duk, nära en kulissigt fejkmarmorerad bardisk och bredvid ett bord med några av huvudpersonerna i serien, åt jag tre läckerheter från havet - lax, en torskaktig sak och två bläckfiskar - allt i en röd god sås och med sallad till.
Jag hade lila t-shirt, blå jeans, guldsjal och de svarta stövlarna med guldgrejs på.

24 maj 2006

Återbesök hos monsieur V


Vissa ställen faller en på läppen. Och så låg det nästgårds om man ville sluka tofu och bandnudlar i curry och kokosmjölk innan man gick till Volksbühne och Final Fantasy.
Iklädd nya svarta loppisstövlar med guldornament, jeanskjol, tröja med kvinna i leoparddress i djungeln samt trähalsband med fiskar.

Spargeln!


Lyckan var total. Sol, sparris, parmesan, potatispuré, chardonnay.
Sandaletter, den nya blommiga kjolen som man känner sig som en sommarläcker kulturigt medelålders lärarinna i, lila t-shirt med något slags trädgårdsredskap på.

23 maj 2006

Hemma hos Lucie


När vi kom ut från Judiska museet spöregnade det så vi räddade oss in på en Kaiser och trösthandlade läckerheter och vin tills det slutat. Av dessa lagade vi sedan: 1. vit sparris bräserad i vitt vin och senap, 2. ljummen potatissallad med tomat, pressad apelsin och både bärlaucholja och dito pesto, 3. morotsstrimlor, rostade cashewnötter och färsklök fräst i sesamolja, citron och röd curry, 4. fänkålssallad med parmesan och citron, och 5. aubergineröra. Och bjöd Lucie och Sebastian på middag hemma i deras egen lägenhet.
Jag lagade i och spillde ner en turkosblå frottéklänning med kinakrage och pinnknappar samt med melonhalvor i öronen, rött läppstift, hästsvans och snedbena.

Bio-dynamische früstück


Frukt, bröd, morotsriv, soltorkadtomatröra, jordnötssmör, avokadoröra, någon konstig legymsalladsaktig röra som förblev orörd och så en milch-café.
Åt vid en kanal i svart linne, jeanskjol och vita tantskor.

22 maj 2006

Vegorock


Igår satt jag på uteserveringen på en tikibar på det man kan kalla Debaser Strasse och åt en vegetarisk Lemmy Burger (det vill säga smaksatt med Jack Daniels).
Det gjorde jag i svart skinnpaj, tajta jeans, röd t-shirt med en gul karta på samt blå sandaletter.

21 maj 2006

Chez Monsieur Voung


På alla svenskars tyska favoritvietnames var vårrullarna slut redan vid nio. Jag fick i stället en glasnudelsallad med jordnötter, koriander och en torskliknande fisk från Mekongdeltat.
Det åt jag i min nya rosa- och brunblommiga kjol, svart puffärmsblus och trähalsband med papegojor och rosa djungelblomma.

Biolunch


Här är en härlig biodynamisk linssoppa med grovt bröd, som jag drack en bionade med kräutersmak till.
Iklädd blå jeans, nyloppisfyndad t-shirt med en kvinna med leopardklänning och palmer, vit sommarjacka (sydd av en gammal NK-flagga) av märket Mats & Moa, samt vita tantskor. Sedan bar det av till bögmuseet.

20 maj 2006

Grillen-Fest


Gårdagens middag intog jag på grillfest ute på gatan, releaseparty för ett designprojekt med socialt patos som resulterat i tröjor med tokiga tryck. Jag fick tre grillade champinjoner i ett grillat bröd, med rucola, rostad lök, ketchup och senap på och couscous och oliver till.
Jag hade samma semestertröja som tidigare men till en ny kjol, vid med jättefickor och blommor och blad i chockrosa och guldbrunt på svart botten. Plus mörkblå sandaletter, svart skinnjacka och guldsjal.

19 maj 2006

Baljväxter


Nudelsoppa med tofu, grönsaker och olika gröna växter serverades i en balja värdig att bli handfat i ett stockholmskt bostadsrättsbadrum.
Åt middag vid träbord utanför ett vietnamesiskt hål i väggen iförd Patrik Söderstam-byxor, grön jättetröja och vita tantskor.

18 maj 2006

Björnlök


Något som heter bärlauch är min nya favorit när det kommer till gröna kryddor. Det är enligt kyparen ett slags gröna blad som är lite som rucola och smakar som en starkare gräslök, lite vitlöksaktigt. Vänta, nu har jag kollat upp den, det är tydligen ramslök på svenska. Den hade hur som helst ringlats i pestoform över pastan med tomat, sardeller och oliver.
Jag hade Patrik S-braxer, vita tennisskor och en beige t-shirt med parasoll och strandtema. Min semestertröja.

17 maj 2006

Fantastisch falafel


Och sedan fick jag en grym falafelplateau mit massor av rivna morötter, hummus och annat gut.
Denna dagens andra tyska middag idag intog jag i samma blaue ensamble.

Semesterpizza


Jag är i Tyskland! Det är soligt, och tydligen modernt med pizzabitar serverade på träskivor i grönskande biergartens.
Jag fick fira det i blå jeans, blå t-shirt med sporttryck med en tiger på och mörkblå sandaletter.

16 maj 2006

Kylskåpsrensning


Igår blev det en sen omelett med nattstuvning av allt som fanns i kylen. Eftersom jag åker på semester nu!
Jag lagade maten i bara mässingen.

15 maj 2006

Grattis Vejde!


I dag fyller Vejde år. Vid midnatt fick han tårta och champagne.
Jag med, fast helt opassande klädd i samma trasor som jag hade hela dagen i går.

14 maj 2006

Sjömansbiff


Jag satt klistrad vid jobbdatorn medan sjömannen fixade biffen: stekt ägg, haloumi (som enligt nya SAOL stavas med ett l), ostar, fruktfat, gröna garneringar, helt enkelt lyxfrukost.
Jag har röd t-shirt och svarta Patrik Söderstam-brallor.
Ja, jag tänkte kanske börja bjuppa på lite länkar.

Grattis är gratis


På kontoret var kylskåpet i går fullt med delikatesser som sallad med röda linser, rostade mandlar, selleri och någon mögelost, med potatissallad och ostpaj och chokladkaka. Det var resterna av Samiras mammas födelsedagspicknick.
Jag lät mig väl smaka iklädd brunrandig fräuleinkjol och svart urringad topp.

13 maj 2006

Havets frukter


En solig fredag på bästa middagstid hittar man en uteservering med nästan inga människor på och vips en skaldjurspasta och ett glas vitt. Helt sjukt.
Jag hade samma blåa klänning och vita sandaletter som dagen innan för jag hade fortfarande grym skolavslutningskänsla, men nu med vit druvklasformad pärlbrosch och guld, som liksom matchade det vita skärpet med guldspännet med strass på. Todeloo.

12 maj 2006

Den blomstertid nu kommer


Allt var som vanligt i går också (råkostlunch, Jacob, utomhus). Fast nu med potatismos! Och en mäktig tomatsallad med feta fetabitar!
Jag hade blå klänning med små röda och gula typ fjädrar på och fladdriga korta ärmar, en riktig fröken-på-skolavslutningen-klänning. Med vitt skärp med guldspänne, långt halsband med dinglande vit jättepärla och guldlöv, papegojor i öronen och vita sandaletter.

11 maj 2006

Varm macka


Det hette bruschetta men det var en varm ciabatta med tomatklyftor och ost. Ika och Hanna åt baconburgare. Till det drack vi lättöl. Och blev låtsasfulla eftersom båtgolvet gungade.
Jag hade blå jeans (har JAG en jeansperiod?) , svarta sommarpumps, grå t-shirt och min paljetthangover samt svart skinnjacka.

10 maj 2006

Som vanligt


Råkost till lunch i går. Med Jacob.
I samma kläder som i förrgår (kan tillägga att på den röda t-shirten är det en jättefin sliten rovfågel och rosaglittriga flammor) med ett tantarmband i guld, rött och blått med berlocker såsom sjöstjärnor och ankare.

09 maj 2006

Korv med bröd


Det här är en sojakorv i ett fiberrikt (mm visst) korvbröd med halloumistrimlor stekta i citron och en sallad av riven vitkål, rivna morötter, tomatskivor, rostade solrosfrön och hasselnötter med soja och sesamolja på. Ölen hette Hobgoblins och hade ett fult troll typ på etiketten.
Jag hade på mig en röd t-shirt, blå Leejeans, röda sommarpumps med öppen tå och röda melonskivor i öronen.

08 maj 2006

Söndagssnacks


Sen middag på en jobbsöndag: äggnudlar med morotstrimlor, gurkstrimlor, rödlök och mustig kryddning lagat av snygg kille i randig tröja.
Jag hade samma kläder som i går.

07 maj 2006

Kultursupé


I går var Lotta och jag på en tyvärr lite för ointressant dansföreställning. Sedan superade vi med Tommie och la upp planerna för Lottas blind date. Jag åt helstekt rödspätta med vit sparris och en risotto som jag glömt vad det var i men det var något starkt och rött plus ost.
Jag hade rosa t-shirt med svarta prickar och en broderad rosenblobba på till blå jeans, vita tantskor och ett flätat skärp i rosa och silver med långa silverfransar.

06 maj 2006

Quinoa hos Jacob och Lena


Total fredagströtthet och pollenchock. Fick dricka champagne i trädgården och sedan gå med en matpåse till grannarna och laga: röd quinoa med ruccola och olja och soja, thaigryta (på en sådan där thaisoppbas) med kokosmjölk, vårlökar, broccoli, morotstrimlor, svarta bönor och tomatklyftor.
Jag hade svart servitristopp med runda kragsnibbar kantade med vita krusiga band, blå jeans, duvgrå spetsstrumpor och vinröda sekreterarskor.

05 maj 2006

Teach me tiger


Var med Astrid, Marcus och Daniel på thaitigern i går och åt grön curry med basilika, grönsaker och tofu. Vi blev alla salongs på ingenting, drog några rövarhistorier och gick hem.
Matchade curryn med grön sekreterarvolangblus, papegojor i öronen, blå ass jeans och pumps i två olika gröna nyanser.

04 maj 2006

Indifest


I går när jag åt linsgryta hos min indier kom han fram med en liten bok och villle ha min adress för att kunna bjuda på kalas för den nya restaurang de har öppnat nästgårds. Väntar med spänning.
Jag åt i vit t-shirt, med neongula plastringar i öronen och Patrik Söderstam-brallor. Dessutom årspremiär för min gråa vårskinnjacka och vita tantskor, sådana med massa hål i. Lägg till att jag just lämnat in cykeln på lagning och att pollenchocken är här - allt tyder på att det är vår nu.

03 maj 2006

Farfars tårta


Min kusin Kalle ska kanske bli konditor. Här är hans citrondröm med en riktig ros på. Till det fick man sherry. Det var väldigt fint för det var efterrätten på begravningsmiddagen för farfar - som ägnade en stor del av tillvaron åt tårtor, rosor och sherry.
Jag hade svart klänning med spets.

02 maj 2006

Ananas med ananas


Jag fräste råris och kokosflingor i sesamolja innan det fick koka, och så fräste jag morotsstrimlor och gul lök med lite curry och pressad citron innan jag hällde på en burk med Mrs Chengs ananascurry och slutligen tomatklyftor. Toppade med den stulna ananasen i tärningar.
Först hade jag en av mina favorit-t-shirtar med en åttiotalsbild av en tjej där hennes smink och örhängen består av pärlapplikationer. Men så skvätte det så mycket om curryn och så blev jag så varm i köket och så jag bytte till tobaksbrun hemmafruunderklänning med spets och ett beige förkläde med guldbroderier.

01 maj 2006

Ingen brasa


Jag var på valborgsfest i går och fick pastasallad, ost- och grönsakspaj, marinerade oliver och vitlöksklyftor, kex och ostar och fruktdekorationer snodda från ostbrickan.
Jag hade en svart och vit draperad Dynastywrap med lyxaxelvaddar och generös pärl- och paljettapplikation på höften, svarta mockapumps och örhängen av svarta och vita pärlor. Kom tyvärr hem med ett örhänge mindre men å andra sidan med en ananas i handväskan.