30 september 2008

Grosshandlarlunch


En ganska bra bit upp i luften ovanför den vanliga strömmingskiosken avslutade jag en måltid bestående av den lyxigare versionen (där moset heter puré) med en brownie med banankräm, chokladmousse och bär.
Mycket nöjd, iförd lila blus med röda och grå små grejer, svart veckad volangkjol, grå strumpor och vinröda pumps.

29 september 2008

I stället för att jobba


Stal till mig lite söndagstid. Med grannens hembakade scones med ost och lemon curd, och en skvätt averna.
Iförd bondsk gråsvartrandig bomullskjol och gråsvart t-shirt med vita liljor på.

28 september 2008

Ge mig styrka


Jag har tänkt göra det väldigt länge nu fast tillåtit mig att fega ur varje gång. Men i går tog jag tjuren vid hornen och beställde in den vegetariska vindaloon. Den var grym! Jag hoppas att de inte gjorde den svagare i smyg för att de trodde att jag inte skulle hantera den. Men jag är inte säker. För styrkan stod inte i proportion till servitrisens oro innan. Jag säkrade med en mellanstark kofta också, helt i onödan.
Jag hade rödblå scoutkjol, vit t-shirt med rött och grönt mönster, och röda strumpbyxor, pumps och läppar.

27 september 2008

Nattmat


Kikärtor, rödkål, rödlök och massa olika såser.
Lagade mat som en riktig kvinna, naken vid spisen.

26 september 2008

Varghungrig


Tänk att man alltid kommer på precis när köket stänger att man ju faktiskt vill ha lite mat och inte jordnötter. Tur att En flicka på gaffeln då snabbt kan trolla fram en kantarelltoast. Gräddstuvad lite lätt. Vad lite kantareller jag har ätit på sistone och varför undrar jag nu.
Jag är rödluvan. Röd knytblusklänning, röda pumps och en röd liten folkdräktsväst med en vargbrosch i päls på.

25 september 2008

Art food


Sådant där vansinnigt gott bröd igen, som mest består av hål. Lappade dem med brie och tomater.
Och åt dem i en ateljé i Sumpan iförd svart squaredansunderkjol, vit och svart kortärmad skinnkavaj och hög svart hatt. Plus för att vernissagevinet hette Vernissage.

Surf & turf


Tzay och kräftstjärtar frästa med rödlök, citronolivolja, tomatvinäger och hela gula körsbärstomater. Serverat med barbecuesås.
Lagade jag till mig själv för en stund sedan. Iförd mörkblå klänning med vita och blå blommor och olika hemsydda bandkantade små finesser, såsom ett litet knyt i halsen. Var är alla mina örhängen, undrar jag. Inte i mina öron i alla fall.

23 september 2008

Full rulle


Självklart, konstaterade jag när jag klapprat ner för Thor Modéens trappor och nått fram till vagnen på torget, var jag inte ensam om att ha tänkt "hm ... strömming?" den första solvarma dagen på länge. Men jag hamnade i alla fall före de två gubbarna som skulle ha tio strömmingsrullar.
Jag har som syns röd klänning med små små segelbåtar på mig i dag, och svart skinnjacka och mörkblå stövlar med guldpluppar.

22 september 2008

Kvällsbrunch


Den här äggröran med sherryvinäger- och citronolivoljestekt rödlök och lökfrön åt jag precis just nyss till tomatsallad med rostade mandlar och upplösningsscenen i sista Poirot.
Jag har semesterlinne med solnedgång i Rio, svart liten kavaj och stentvättad jeanskjol.

21 september 2008

Potatisätarna


Vi jobbade båda hela lördagen, sedan hämtade T mig vid stationen och pakethållarskjutsade mig alldeles romantiskt (min cykel fick punka vid centralen) till en sen middag på temat Norrland möter Indien. Perfekt kokt mandelpotatis och stark spenatgryta med vitlök, grön chili, gul lök, garam masala, fisksås och tomat.
Jag var klädd i pingvinärmad leopardblus, massa guldkedjor och svart tubkjol, och uppfylld av en fantastisk Tre systrar där Tjechov smakade Twin Peaks fast svenskt, med stänk av Staffan Göthe, Fucking Åmål, Jägarna, Lars Tunbjörk och lite Carl Jonas Love Almqvist och August Strindberg (oj, manligt). Maten blev en bra förlängning.

20 september 2008

En ovanlig kväll


Det var inte bara det att jag var på tjejmiddag. Jag var dessutom på tjejmiddag i en av de största och lyxigaste våningar någon jag känner bor i. Jag är fortfarande i chock. Det flödade av meze, fiskgryta, lyxbröd, ostar och framför allt vin. Jag kan ha lämnat ett vinglas ovanpå ett skåp i hallen, jag måste ringa och säga det för det var så högt i tak att skåpet var så högt att man kanske inte ser vinglaset i första taget när man sveper omkring i korridorerna i fladdrande negligé. Vilket jag hoppas att Lisa gör.
Själv var jag läderläppen. Har börjat med min svarta midjekorta cape och under det svart skinnjacka och skinnshorts. Till svart dansbody, svarta mockapumps och svartguldigt halsband. Alltså helt svart, även det så ovanligt att det var nära att Tove inte kände igen mig.

19 september 2008

Stackars oss


Jag hade tagit fel på tid så jag och min hästtjej till styvmor lyckades missa Upp i sadeln! och fick trösta oss på KB. Jag fick ljusgrön risotto med russinaktiga små torkade körsbärstomater och pumpafrön.
Vi var två damer i svart, fast jag hade lila axelvaddad blus till tubkjolen och häxskorna.

Fisk och insikt


Först intog vi Forellen and me (jag älskar Charlotte Engelkes) och sedan nudlar med morotsstrimlor, citron, sesamfrön och massa chili. En stor och omvälvande insikt som växt fram långsamt under en längre tid: vad är det för dumheter som slagits i en att man ska pilla bort alla kärnor och fröhuset i en chilifrukt och därmed missa massor av den speciella smaken med chili, i stället för att välja rätt styrka på chilifrukten och hacka i alltihop? Det är vår nya giv.
Det och annat diskuterade jag iförd svart dansbody och lång stentvättad jeanskjol.

17 september 2008

Jobbmiddag


Fiskbullar i hummersås skär sig fint mot tomater och keso, toppat med tapenade, och avslutas med fördel med mandlar och annan nötblandning framför datorn.
Upptäckte jag iförd röd lärarinnesommarklänning med en röd ugglebrosch, en röd ankarbrosch och röda vinbär-örhängen.

16 september 2008

Ciao sjalen!


Det var bara vi hos indierna i går. Verkligen bara vi. Ensamma med linsgrytan.
Jag hade svart klänning med stora röda och gula blommor på och en turkos sjal med två leoparder. När vi skulle gå hittade T min Martin Bergström-sjal på hatthyllan, som jag måste glömt där för jättelänge sedan för jag har saknat den ett tag. Tji fick ni hipsterkleptomaner, ett window of opportunity till den perfekta upphittad fashion-stölden har just stängts.

15 september 2008

Fabriken


T har ju fått matsäcksfeber och gör långpannor, storkok och infrysningar så det står härliga till. Här ser vi till exempel en bit av hans jättelasagne med vår äppelchutney och ett liten fräs av tofu, tomat, rödlök, beriberi, fisksås, soja och citron, toppat med gurkstrimlor.
Jag fräste i vitt linne och Patrik Söderstam-jeans.

14 september 2008

Time warp


Vindruvor i brunmurrig sjuttiotalsskål och tidsenliga ölsejdlar. Till middag potatismos på mandelpotatis spetsat med egenkryddad timjanolja och gräslök från balkongen och toppat med pumpafrön, och en ljummen linssallad med tomat, gurka, paprika, citron, olja och turkisk ost.
T hade sin gamla blårandiga t-shirt som plötsligt såg ut som ny, hade vi rest tillbaka i tiden? Nej, såklart inte, det VAR en ny. Likadan. Jag hade gröna strumpbyxor, svart godispåseprickig kjol och svart kofta.

13 september 2008

Äntligen


När jag väl var klar att gå på denna lilla intima kräftskiva fanns det inte kräftor att köpa så jag fick byta till mig några överblivna på plats mot blinier med gräddfil och rom. Det var väldigt roligt. För roligt.
Jag hade fortfarande röd kräftklänning.

12 september 2008

Förfest


Rester från de andra kontorstjejernas fika med tre klunkar rödvin. Bra start på kvällen för jag får inte middag förrän om ett bra tag.
Har röd knytblusklänning med vita små prickar och rödvitrandigt skärp med läderspänne.

11 september 2008

Skördefest mini


Jag träffade Lotta i morse och då fick jag en liten påse med några små rödbetor, några små morötter och tre salladsblad, allt hemodlat. Tur för det gjorde min lunchsallad med tomater, keso, pesto och jordnötter så mycket bättre.
Jag har svart klänning med veckade stora ärmar och svagt grått växtmönster, gröna strumpbyxor och svarta remsandaletter.

10 september 2008

Vad skulle italienarna säga?


Det här kan bli en historisk lasagne, sa T och jag sa att om inte så skulle den i alla fall vara stor, den kommer att ge oss matsäck i flera dagar. Jag vet inte vad det var för oortodoxt i eftersom jag låg i ett varmt lavendelskumbad och läste medan den gjordes men gissar på linsröra som ett lager och tomatsås och fetaost som ett annat. Det var även rejält med chili, pumpafrön på osten på toppen, och grillade halvor av sådana där ljusgröna smala paprikor.
Jag var en avslappnad kulturkvinna i blåvitmönstrad kimono öppen över ett vitt urringat linne och knäbyxor i blå sammet. Borde haft målarpenslar i knuten.

09 september 2008

Shopping


Jag handlade i går. Jag vet inte hur jag klarar mig så länge utan att handla men det känns alltid exotiskt när jag gör det. Åh titta en vit aubergine! Just det ingefära! Endiver är ju gott! Så tar jag mig helt oplanerat fram i affären. Och så blir det ändå en middag när jag kommer hem: aubergineskivor stekta i tomatvinäger och apelsinsaft, endiver ugnsbakade med sherryvinäger och hackad mandel, och bulgur med tomat och thaibasilika.
Jag hade svart blus med stora puffärmar och ett cerise fält snett över, till svart tajt tubkjol och häxskor.

08 september 2008

Ja vad ska man säga


Spenat och ost den här gången.
Enkel cheerleaderstil: blå veckad kjol, grå collegetröja med USA-tryck och gamla platta röda gympaskor.

07 september 2008

Skördefest


När pajen och chutneyn var klara festade vi med mangold, potatisklyftor, tomatsallad med turkisk ost och hummus på gröna linser. Och sedan paj så klart.
Jag hade ett åttiotalssommarset av puffig kjol och blus med stora blommor i rosa, gult och blått.

06 september 2008

Sylta och safta


Det regnar, jag ska sätta på mig mina gamla gympaskor, låna en av hundra ickeimpregnerade vindtygsjackor av T, eller kanske ännu hellre en skinnjacka i plast, och cykla på en liten loppistur med inköpsstopp för ingredienser till paj och chutney. Vi har tusen äpplen från Vingåker att processa. Men först ska jag ligga kvar här på den bäddade sängen i nytvättat hår och fundera på saker och ting. Som till exempel hur bra det är med en schyst auberginechutney och färsk mynta till linssalladsrester med boxrödvin en sen slutjobbad fredagskväll.
Om man har på sig en gulgråvitturkos zebra- och djungelmönstrad klänning med färgmatchat trähalsband med exotiska fiskar.

05 september 2008

Passionsfruk(os)t


När vågar vi erkänna ömheten i en framdukad frukost? Klockan 7 på morgonen av en person som egentligen är ledig och skulle kunna sova hur länge som helst. Kaffe, apelsinklyftor (det var ingen passionsfrukt faktiskt), bröd med hummus, linssallad, turkisk ost. Det är kärlek säger jag.
Som slog mig ner iförd blåvit kimono och låtsades att jag bodde på hotell och inte alls skulle till jobbet.

04 september 2008

Kontorsgömman


I en hemlig låda på ett av mina kontor finns en gömd påse med helt naturella och därtill ekologiska jordnötter som jag äter när jag jobbar sent.
Till exempel iförd lång, vid bomullskjol med subtil djungeltematik i brunt, svart och cerise. Och karamellrosa linne och svart kofta.

03 september 2008

Curryterapi


Häromdagen blev det som bekant indisk blomkål hos indierna och i går blev det indisk blomkål hemma. Med apelsin, torkad schalottenlök och beriberi. Förutom ett rejält puderlager curry, massor med olja, buljong och några droppar fisksås. Ris kokat med flera hela vitlöksklyftor.
Jag lagade mat i vitt stort linne och gråa fiskbensmönstrade strumpbyxor.

02 september 2008

Lunch med Jacob


Vi försöker äta strömming men det har fallit på kontanter och att en av oss varit sen varje gång så det slutar med Kite-né. Inte för att bibimbap är något som gjort oss ledsna, tvärtom.
Jag har svart volangkjol, vitt stort linne, svart kofta, häxskorna och en turkos sjal med två leoparder på.

01 september 2008

Tack för att ni finns Curry House


Behöver ni verkligen menyer? frågade servitören och jag sa att man vet ju aldrig. Sedan funderade jag i en sekund på att försöka ta något jag aldrig tagit förut men det gick inte. Blomkål är i alla fall inte mitt vanligaste val.
Jag hade stentvättade skipants, vitt linne med röd blusskjorta över och röda pumps.