04 september 2010

Kräfttag


Välbekant pirrig lyxkänsla: jag kommer hem sent en fredagskväll, ser att det lyser i köksfönstret och därinne har T tagit tag i supémyset. Denna gång med signalkräftor, kronärtskocka med olja- och vinägerdipp, gratinerad fänkål och tapas med grillad paprika och getost. Jag blev nästan tårögd. Och nu har vi en grym kräftskalsbuljong i frysen.
Jag hade vilddjurmönstrad klänning med midjevolang, guldkofta och ingen lustig kräftskivehatt tyvärr men det märktes inte på stämningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vad tror gratineringsbeivrare som ni om ett sånt här recept för fänkål? tycker det låter lite som er stil ändå

http://www.nytimes.com/2010/09/01/dining/01appe.html?_r=1&ref=dining

/emil

Miss Rotfrukt sa...

kanske ska vi testa i kväll redan. jag vet bara inte om vi kan laga efter recept. det blir ett test det med.

vi måste ses snart så vi kan få höra om den smörsauterade gösen.