21 november 2010

Glad i hatten


Jag kom hem från en utflykt till Uppsala och upptäckte att mitt önskemål om inhandling av pomelo var tillgodosett. Blev så glad att jag gjorde en liten hatt av skalet. Ett halvt skal går att lösgöra från frukten utan att det går sönder, eftersom det är så tjockt, och så får det perfekt tanthattsstorlek. Innehållet klyftade jag snyggt (T säger att jag gillar den lättskalade pomelon så mycket för att jag hatar det vita krafset på citrusfrukter, men det är inte sant, den är ju god också och har framför allt en konsistens med helt egen karaktär) och blandade i en stor salladsskål med T:s asiatiskt starka, chilifrästa morots- och kålrotsstrimlor, grönsallad, risnudlar, friterat ägg i strimlor, citron, soja, risvinäger, olja och koriander. Jag har gett upp att försöka återskapa mina drömmars pomelosallad från Hongkong för sex, sju år sedan (med rostad lök!), nu är jag glad när vi får till en egen stil. Uppdaterad med det friterade ägget snott från äggsalladen på Green Mango vid Möllan tyckte jag den blev väldigt lyckad. Det finns rester ...
Jag lagade iförd ett vitt linne som jag genast spillde på, brunt trähalsband som ser ut som ett bältdjur, grå strumpbyxor och jeanskjol.

3 kommentarer:

Therese Svensson sa...

åhhhhhhh gott!!! ska handla med mig friteradeäggsalladen på väg hem HÖHÖ!

<3

Anna Zylberstein sa...

Är det sex-sju år sen? Hjälp! Ring när du är i Uppsala nästa gång. Anna Z

Miss Rotfrukt sa...

Jag tänkte att det var det, vad skulle du säga?
Tror och hoppas att du inte var i Uppsala denna gång för det var lördagseftermiddag.