25 oktober 2006

Pomelo!


Jag hittade två saker i mataffären i går som gjorde mig lycklig: en stor grön pomelo och rejält med helt naturella orostade och osaltade cashewnötter. Fräste överbliven pasta från i går med hackad gul lök, strimlad savojkål, citron, dill och sesamolja och gjorde en sallad på pomelofruktkött, rosésallad, cashewnötter och balsamvinäger.
Iförd svart vid klänning med stora crepeärmar och subtilt grått vassmönster, Martin Bergström-sjal och brett brunt mockaskärp i midjan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

snälla utveckla, vad gör man med en pomelo?

nb sa...

oh, och sweeties!! har dock inte sett ngn i affa ännu :(

Miss Rotfrukt sa...

åh hej sweeties, jo man skalar den och äter upp den. god i sallad i vietnamesisk stil. det är en stor grön citrussak med jättetjockt skal och vuxet innehåll.
men vad är det nu för skillnad på en pomelo och en sweetie?

nb sa...

jag vet faktiskt inte men... sweetie är mkt sötare? kanske får köra citrusavsmakning ngn dag...