30 juni 2006

Rejäl mat


Vegoburgare med pommes och en liten bit gurka utanför rockfritidset börjar (burgar hehe) visst bli en klassiker.
Min sommarkostym ackompanjerades av Hannas svartalvsoutfit som Linlugg och Sotlugg kontrastkompade varandra.

29 juni 2006

Bananananas


Det är något med sommaren som gör mig mer intresserad av frukost. (På vintern är jag mer intresserad av lunch. Fast allra mest intresserad, och det året om, är jag av middag.) Experimenterade med bananjuicesmoothien i dag, och tog blodapelsin i stället för vanlig. Men det blev typ ljusare i färgen, inte lite blodrött. Hm. Kan också meddela att det är viktigt att bananerna är helt och hållet mogna.
Mixade till smoothien i underkläder, drog sedan upp en vit grönblommig sommarvolangkjol som straplessklänning, adderade ett vitt åttiotalsskärp i midjan, grönt plasthalsband, grön bijouteriejordgubbebrosch och gröna papegojor i öronen (eh ... Sofi korsad med ett dagisbarn?) och serverade den med ananassugrör till serierna.

28 juni 2006

Lina är tillbaka!


Cykelkikade in på fiket i farten och såg att Lina jobbade för första gången på åratal så jag blev tvungen att låta henne göra en frukostmacka med pecorino, rucola, tomat, olja och kanske lite balsamvinäger. Konstigt att samma mackor kan bli så olika. Lina gör dem bäst.
I dag har jag jeansshorts med körsbärsdödskallar på bakfickan, vitt långt gubblinne , vitt skärp med guldspänne med strass samt röda läppar och pumps.
I går när jag åt torsk med ägghack och pepparrot med Henrik (biff) så påstod han att min upptäckt av ramslöken är så helt efter. Alla krogar i stan har det nu. Det är typ restaurangkryddornas kilklackssandaletter.

26 juni 2006

Tjuvlunch


Först snodde jag gröna linser från Åsa, för hon är i Värmland eller Norrland jag minns inte vilket, och så droppade jag Angelas balsamvinäger på. Till det kokade jag jasminris och dränkte i olivolja och klickade på röd pesto. Sedan snodde jag Henriks kex till efterrätt. (Undrar om de tänkte, ja vi döper dem efter den där heta zigenerskan, hon var ju ett riktigt kex.)
Jag är somrig gentlemannatjuv i vit minitulpanklänning med korta puffärmar, vitt läderskärp, två gröna strassbroscher (ett löv och en jordgubbe), vattenmelonskivor i öronen och röda pumps.

Lottas balkongsupé


När man jobbat sent och missat middagen är det enda raka en folköl på någons balkong. Så jag köpte det och cyklade förbi Lotta. Och då visar det sig att hon har stått och gjort en succésupé till mig: knäckemackor med avokado, svartpeppar, solrosfrön och koriander, och en liten sallad på gurka, körsbärstomater, koriander, lime, rödlök och röda pumpafrön. Serverat med leopard i djungeln-servett i rosenservettring och på en elefantbricka. Herregud.
Lotta hade svängt ihop det här i en ny trikåklänning med massa olika saker på, människor och djur liksom. Jag hade en konstig sommarblandning av bikinitop med olika neonband i ryggen under ett lilla tantlinne till en ljus grönvit kjol med massa små blommor och spets och ett grönt sidenband som bildar en rosett nertill.

25 juni 2006

Midsommardagen


Mm gott.
Åt i rosa tröja, blommig lilasvart tantkjol och blå sandaletter.

24 juni 2006

Midsommarafton


Till knytisbuffén gjorde jag en linsröra som blev en av de godare jag gjort faktiskt (och konkurrensen är hård): röda linser, ganska al dente, med olivolja, sesamolja, bärlaucholja, curry, sweetchilisås, citron, citronpeppar, soya, samt på slutet nerrörd färsk hackad persilja, koriander och rödlök. En medeltidsman skivade fänkål med osthyvel, nördigt va, och marinerade skivorna i apelsinsaft till en fänkålscarpacciosallad med pumpafrön på. Och från den övriga buffén snodde jag potatis och sill, ugnsbakad lax, hoummos, grillad haloumi, stekta champinjoner, tomatsallad, melon, jordgubbar, ananas, rabarberpaj och så vidare och så vidare.
Jag lagade maten i blåjeans och vit t-shirt med en färgglad paljetterad åttiotalskvinna på, så stiliserat tecknad att ingen ser att det ens är något figurativt. Sedan åt jag middag i leopardklänning i skjortblusstil, med stora kragsnibbar och en svart fastsydd näsduk i låtsasbröstfickan, och vitt åttiotalsskärp med en låtsassilverinfattad pärla. Både före och efter festen var det oliver, cashewnötter och drinkar i mitt nya zebratält.

22 juni 2006

Efterfest


Först drack jag indieskumpa och åt en fantastisk jordgubbstårta (kladdkakebotten, maränglager, gräddlager, jordgubbslager, fyra goda krafter i samverkan). Sedan var jag tvungen att gå från kalaset hos en annan kille som är dålig på att uppdatera sin blogg och hans fina fru, för att hitta riktig mat. Det blev en rejäl grillrutig bit svärdfisk med lika grillad lime, citronfriterade risbollar och en ljuvlig extra allt-sås från himlen.
Jag hade sjuttiotalsleopardklänning med puffärmar, brett åttiotalsguldskärp, guldfyrverkericlips i öronen och ormskinn/guld-sandaletter på fötterna.

21 juni 2006

Kontorslunch med Kristin


Hon åt blåbärssoppa med keso, jag åt röd quinoa med keso, färska tomater och röd pesto på soltorkade tomater.
Jag tillredde detta (väldigt långsamt så Kristin var färdigäten långt innan jag var klar) i svart t-shirt med vita liljor, svart kjol med prickar i alla färger, svart paljettskärp i midjan och svarta pumps.

20 juni 2006

Nattjobb


Här är en både symbolisk och bokstavlig morot som skulle få mig att vilja jobba lite till i går kväll. Ackompanjerad av en sportknäckemacka (med västerbotten, Johnny's senap, rödlöksringar och pumpafrön).
Tillredde alltsammans som sommarsekreterare i extrafluffigt hår, vita glasögon, rosa läppstift, rosa topp med svarta prickar och en svart broderad rosapplikation, blå högmidjad jeanskjol och vita sandaletter.

19 juni 2006

Tillbaka i stan


Mera grillat: grönsaksknyte med paprika, sötpotatis, fänkål, squash och en rejäl bit fetaost och en skål quinoa med vitlök och koriander.
Intog söndagsmiddag som flygvärdinna för Denim Airways i stramt hår, rosa läppstift, min nya uniformiga Yippeejeanskjol med ordentliga fickor, lila linne och jeansjacka.

18 juni 2006

Engångsgrill är ingen grill


Gud vad lång tid det tar att få sprutt på en sådan där liten låda. Särskilt när man ska grilla haloumi, quornfiléer, sparris, vårlök, champinjoner och till och med lammkorv till vissa. Men till slut gick det bra och vi fick till och med potatissallad och kesoröra med hyvlad gurka till.
Jag lagade mat i rosa linne och en ny på loppis på vägen dit införskaffad jeanskjol av märket Yippee. Till middagen bytte jag om till en svart svarvad sidenklänning med vita prickar och spetskrage, införskaffad på en annan loppis på vägen dit (= Ikas och Vejdes hus ute i spenaten).

17 juni 2006

Falafel med Fredolino


Jag skulle bara äta lunch med en kille som aldrig uppdaterar sin blogg - bulgur med falafel, sallad, päronhalva, tahini och senapsdressing, de hade glömt avokadon - men lunchen varade hela dagen och inkluderade glass på kajkant, cykeläventyr etc.
Jag hade vit kjol med svarta konstiga tecken på, svart paljettskärp, svart (nåja grå numera) t-shirt med vita liljor på och vita sandaletter.
I dag har jag bikini! Jag ska ut på landet!

16 juni 2006

Tack taket


I går åt jag förlagsfestsbuffé uppe på ett tak: potatissallad med bland annat sparris, vegocaesarsallad, spenatsallad, yoghurtröra och bröd.
Jag hade vita sandaletter och knallröd powerdressklänning: plisserad nertill, omlottknäppning med myndiga dubbla guldknappar och rejält tilltagna axelvaddar.

15 juni 2006

Röda och vita quinoan


Åsa och jag hade quinoabattle i parken utanför kontoret i dag. Jag vet inte vilken sort som vann, den röda eller vita, det blev nog oavgjort för de var väldigt goda ihop. Vi hade sallad på gurka, morötter, kidneybönor (apropå vilka jag fick veta att Åsa GILLAR slemmet som de ligger i i konservburken) till, och sötsur sås.
Jag har vit vid kjol med svarta blommor, cerisefärgat tantunderlinne och vita sandaletter.

Riven svamp


Jag var spänd på de rårivna champinjonerna som skulle ligga ovanpå koljan (som låg ovanpå de grillade grönsakerna och spenaten) men de visade sig vara tunt skivade. Jag får testa att råriva själv, kanske blanda med potatisriv och göra svamprårakor.
Jag hade samma stass som på dagen, och Charlotte och Liv var oemotståndliga som vanligt.

14 juni 2006

Precis NU kom regnet


Tur att jag just klev inom dörren för alldeles nyss åt jag lunch på en träbänk på Skansen i gassande sol framför en gul husvagn. Det var en delikat måltid bestående av vatten, skumgummifralla med ost, grönt hårt äpple och drickyoghurt med smaken pitanga/passion/mango.
Jag köpte och åt upp lunchen i svart vid kjol med prickar i alla färger, röda pumps, vit gretchenblus med en papegoja och ett ankare på samt röda droppörhängen.

13 juni 2006

Bapelsin


Det här gör Astrid till sin kille på morgnarna: man skivar banan, häller på lite apelsinjuice och mixar med mixerstav, sedan på med mera juice tills önskad konsistens uppnåtts. Jag härmades i morse. Ser ut som äggtoddy! Gott.
Tillagade smoothien naken.

På flera dar


Jag tänkte först, med tanke på Kristin, ta en grekisk bondbönssallad men det blev i stället en vegoburgare med pommes, grillade grönsaker, ost och massor av chilisås. Kändes rätt i charterstämningen som skapades av grilldoft, båtmotorer, rödbrända människor i solglasögon och kvällshetta på den där asfaltsserveringen.
Jag hade fortfarande linne och jeanskjol. Avslutade med en folköl vid kajkanten på Norr mälarstrand. Kände mig very Ledin.

12 juni 2006

Inte en droppe regn


Åt lunch på gården med Kristin i dag: snabbrisotto (mosa ner massa pesto i vitt snabbris) med en snabbetnogryta (fräs en hackad rödlök och en tärnad tomat i Mama Africa-sås).
Jag har ett ljusblått fluffigt linne med quinnliga applikationer och silvertrådar, trähalsband med papegojor, blå jeanskjol och turkosgröna sommarpumps. Vi pratade om mat, Kristin är inne på det grekiska köket nu. Kanske dags att göra moussaka snart?

Så långt ögat kan nå


Vem vill inte blir upplockad av en grå amerikanare med ett ölreklamspar i och körd till en ångbåtsbrygga i kvällssolen? Särskilt om det finns hemgjord sallad (röda linser, broccoli, tomat, äpple, torkad aprikos, parmesan) och vattenmelon i bilen och man själv har med en påse med knäckebröd, västerbotten och en tub Tartex.
Och fortfarande har blå frottéklänning.

11 juni 2006

Inte ett moln


I dag åt jag lunch i Tanto, som visade sig i sin bästa sommarfestivalskrud med gycklare av alla slag (några hade låtsaseldsflammor i tyg fladdrande från sina jongleringsredskap), Friskis, grillfiltar och vinglande barn i solhattar. Se på min gråa fullkornspasta i slem och påminn mig om att aldrig mer köpa pastasallad.
Jag hade blå frottésolklänning och blå sandaletter. Med de blåa plastörhängen till som numera alltid får mig att skänka Roger en tanke (hej!) eftersom de bodde hemma hos honom väldigt länge en gång.

10 juni 2006

Ostburgare


Hysterisk stockholmsk uteserveringsfredag. Fick plats på bögpaviljongen på Kungsholms strand med Karin, Ola och Tommie. Alla åt haloumiburgare med gurka, cole slaw och pommes förutom Tommie som åt köttburgare. Jag måste äta mer ketchup.
Knytblusklänningen hängde med.

Curry curry


Delade indisk lunch (en palak panir, en dal) med Samira på muren utanför fiket.
Samira hade svart yllekostym (puffbyxor och slipover) och vit skjorta, jag hade den röda knytblusklänningen igen. Äntligen soligt.

09 juni 2006

TV dinner


Mera jobbfest, denna gång i hemmiljö med hemlagad buffé bestående av ostpaj (kom för sent och missade svamppajen), sallad, färskpotatis, tapenade, pepparrotsröra och små kumminbullar. Jordgubbar och vid det laget smält glass.
Jag hade min tyska storblommiga kjol med jättefickor, cerise omlottcrepeblus med strass på axlarna, brunt smalt läderskärp, svarta pärlor i öronen och Rivieransandaletterna. Pratade ny inspelningslokal, sport och semester. Cyklade nästan direkt hem efteråt.

08 juni 2006

Urgott


Fastän jag inte jobbat med dem på ett halvår fick jag vara med på UR-sommaravslutningslunch. Snällt. Jag fick en mustig soppa med olika sorters bönor i och en grillad tomattortilla med färskost av något slag plus sallad med vattenmelon.
Jag hade gulgröna träpapegojor i öronen, röd knytblusklänning (Tempo så klart), metallfjälligt guldskärp och guldskor.

07 juni 2006

Bricklunch


Pepparmarinerad varmrökt lax med potatis, sallad, yogurtsås, en källarfranska och en flaska mineralvatten. Jag slukade allt och lite av Ikas sås också.
Hade Rivieransandaletterna (kork, guld ormskinn), leopardkjol och röd tröja med örn på. Sedan fick jag assistera Vejde när han skapade en statisk plastlaser, vi spände färgglada plastband över hela Kägelbanan! Det blev en underbar fest! (Och roligt både före och efter.)

06 juni 2006

Sill och potäter


Hanna bjöd på middag i sin nya lägenhet. Färskpotatis, matjessill, gräddfil, gräslök och vitkålssallad med morötter. Sedan grekisk yogurt med valnötter och fikon.
Jag fick klippa gräslöken iklädd jeans, vitt linne och trähalsband med fiskar.

05 juni 2006

Nattmackor


Jag uppfann en snabbhummus på sportknäcke: bre ut pesto på mackan, lägg ett lager kikärter ovanpå och mosa in lite med en gaffel, klart. Toppa gärna med pumpafrön.
Gjorde uppfinningen i shorts och linne, fortfarande.

Hos Ho's


Fick äta friterad tofu med svart bönsås redan klockan fyra i går. Bytte underlägg med Emil innan hann satte sig, hellre papegoja än and eller hur?
Jag hade dumt nog eftersom det var sjukt kallt shorts på mig (och eftersom det alltid är något just dumt över shorts), jeansshorts, och vitt linne och beige skinnjacka. Min absoluta favoritskinnjacka, jag har haft den i över tio år och den är alltid lika snygg. Grr.

04 juni 2006

I går var jag på kalas


Det serverades massor av vackra, charmiga och intelligenta drinkar, de kunde typ prata och dra vitsar, med till exempel hallon och blåbär i. Sedan fick vi hämtpizza med till exempel sardeller på.
Jag hade en cerise ensemble av kjol och omlottopp med strassband på axlarna, vitt brett V-format skärp med silverspänne, strassbroscher och vita sandaletter. Sist men inte minst mina sweethearts körsbärsörhängena.

03 juni 2006

Köttigt


Alltså jag är så trött på kött. Även om jag åt kött skulle jag väl inte alltid vilja att maten jag fick in var tillagad ur ett strikt superhetero köttperspektiv? Jämt? Och eftersom jag ju inte gör det så vill jag verkligen inte det. Om man på sin meny har en enda vegorätt, som så klart verkar astrist för att det är som en kötträtt utan köttet, och tre fiskrätter så är det väl korkat att två av dem är inlindade i bacon och skinka och den tredje är en otroligt köttigt tillagad biffig tonfiskkotlett? Som dessutom är rosa för att den är så rare (se bilden). Varför lagade jag inte middag själv hemma? Jo, för att jag ville träffa Anna som var hemma en snutt från Hongkong. Och det var ju ljuvligt.
Jag hade klätt upp mig i samma gulvitrutiga blus som på dagen men med en vit plisserad Martin Bergström-kjol (mycket smart eftersom jag träffade honom senare på kvällen), vitt skärp med guldstrassspänne, vita pärlrosetter i öronen, vit pärldruvklase som brosch och vita sandaletter.

02 juni 2006

Landetlunch


Babytemat fortskrider. Jag, Tove och mini-Ruben åt pasta med pesto (penne, pesto, ett hav av olivolja, tomater, ärtskott och en lösaktig mozzarella) på en grönskande gräsmatta sluttande ner mot glittrande vatten. Alla andra som var där hade också barnvagnar. Sedan hämtade vi mini-Febe på dagis och lekte i parken.
Jag gungade ungar i gulvitrutig puffärmsblus, jeanskjol och korkkilklackade sandaletter med ormskinn och guldskinn. Mycket sand mellan fot och sula. Tove såg ut som en Hollywoodmamma.

01 juni 2006

Citylunch


Åt veggie bibimbap med Samira och Angela i dag. Kimchi, friterad tofu (med läskig kycklingstruktur), platta fyrkantiga små omelettbitar, groddar, ris och den goda röda bibimsåsen. När jag kom fram satt de med varsin öl vid ett bord i solen. Ah, som i Berlin, tänkte jag och beställde en jag med, bara för att fatta senare att de nog drack lättöl. De är ju mammor. Jag å andra sidan gick precis av barnvaktsskiftet - hade promenerat genom stan med Saïd i en vagn, ansträngt mig att balansera bra och fantiserat om att möta gamla bekanta. Insåg när jag passerade lyxaffärerna att anledningen till att jag förvånat kände mig lite mindre misfit där i krokarna endast var att jag sköt en korrekt lyxaccessoar framför mig.
Försökte matcha den med en fräscha mamman-stil i blå jeans, vita sommarskor, vit t-shirt med rosa blad (kan misstas för läppstiftsmunnar), citronvaniljgul puffig vindjacka med frottéfoder, ljusgrå handväska och sist men inte minst konsumkasse. Sparsmakat med läppstift.

Tröstmiddag


Var hemma hos Ika och Vejde i går för att tidningen hade kommit. Med ett väldigt feltryckt omslag. Så jag lagade oss en tröstsallad av snabbförvälda sockerärtor, röda linser (på burk), hackad rödlök, tärnade tomater, grekisk getost, rosésallad, massor av bladpersilja och citronolivolja och balsamvinäger. Sedan åt vi glass och jordbubbar och allt kändes bättre. Det blir nog omtryck.
Lagade mat i samma kläder som i går och Ika tyckte också att jag såg tysk ut.