13 april 2010

Brittbönor


Är det har för brittiskt till frukost för dig, undrade T med bönkastrullen i näven. Ös på, tyckte jag.
Iförd blommig lilaturkosgrön långkjol, svart satinlinne med guldstjärnor och svart festjacka med guldknappar och paljetter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kära Miss Rotfrukt,
idag försökte jag laga falafel. Det gick åt skogen.
Fast det blev gott. Min fråga är; hur får man styrsel på konsistensen?
Jag mixade kokta kikärtor med lök, vitlök, spiskummin, persilja och koriander, formade bollar och friterade i neutral olja. De föll isär. De luckrades upp. Jag fick börja om, men fick samma resultat.
Då vände jag resten i skorpmjöl och stekte dem.
Ok, fast sönderfallande lösa.
Ska det vara ägg i? Mjöl?

Hjälplös och frustrerad Fröken

Miss Rotfrukt sa...

Hej fröken. Ja, ägg är väl aldrig fel om man vill få något att hålla ihop. Fast man ska kunna göra dem utan ägg. Jag har inga recept så jag säger googla. Eller åk till Malmö och köp falafeln! Mmm.

Anonym sa...

Ahh, Malmoe..ja, det blir tid för det senare, i sommar.

Sonen blev dock falafelfrälst på kuppen och vägrar numer den kebab vi traditionsenligt brukar glufsa i oss i Alby C efter cirkusskolan på lördagförmiddagar.
("Fast mammas falafel är bättre"...)

/Fr.