01 januari 2006

Nyårsmiddag


Vi började med de berömda Raneliddadlarna. Som det alltmer framstår som om det nästan bara är jag (och Björn då) som gillar. Som tur var fanns det Japanmix och chips också.
Klassisk förrätt. Rostad brödskiva (en sådan där grov med en härlig skoggshuggare på påsen) med crème fraiche, röd kaviar och dekorerationer av selleri och citron.
Sedan min nya favoritlax, ugnsbakad med både grön och röd currypasta, ingefära, massor av vitlök, fisksås, chilisås, sesamolja, citronskal och citronsaft och skumpa över sig (det var ju nyår) och med fänkålsklyftor runtomkring. Till det savojkålsdolmar fyllda med en blandning av champinjoner, grekisk getost och tomater, kokta i bland annat folköl och serverade på en bädd av rödkål. Dessutom en lyxig tantsallad med valnötter.
Avslutades med ostbricka med spanska läckerheter, farfars jättemarsipangris och NK mint.
Jag fick fortfarande plats i leopardbyxdressen.

Inga kommentarer: