04 januari 2006

Råkostpytt



Min städflow drabbade kylskåpet i dag. Jag städade fram en morot, en palsternacka, en bit rödkål, en bit savojkål, en gul lök och lite bladselleri. Det revs alternativt hackades smått och under tiden fick följande häxbrygd hettas upp i en stekpanna: grovhackad vitlök, riven ingefära, grön currypasta, hackat citrongräs, ljus soja, olivolja, citron och lime, äppelcidervinäger och balsamvinäger samt en klick av ett afrikanskt ... tja ska vi säga smörgåspålägg - fish spread. I den fräste jag sedan grönsakshacket, som var som innehållet på en schyst råkosttallrik, och toppade det hela med grekisk getost och rostade solrosfrön.
Jag lagade detta iförd endast röda tofflor. Än är det jullov!

2 kommentarer:

get hype! sa...

tidigare åt du 'savojkålsdolmar fyllda med en blandning av champinjoner, grekisk getost och tomater, kokta i bland annat folköl och serverade på en bädd av rödkål.' Det vill jag ha! mmm öl

Miss Rotfrukt sa...

öl i mat är som frukt i mat - underskattat och fantastiskt