14 augusti 2006

Gröna rullar


Krispig ljusgrön middag med mycket chili: sockerärtor med ramslöksolja och citronriv, Tommies chilipressgurka (typ som vanlig pressgurka fast utan ättika: gurkskivor får dra i lite vatten med socker, salt, strimlad röd chili och risvinäger) till salladsvårrullar (risnudlar, citronmeliss och ett fräs av vitkål, gul lök, curry, grön chili, ingefära, vitlök och sesamolja - allt tillsammans inrullat i snabbt förvällda salladsblad) som vi doppade i en brygd av soja, sweet chili, färsk chili, risvinäger, fisksås, citron, solrosfrön och riven pepparrot.
Jag rullade rullar i rött förkläde med volanger och vita prickar och åt i en gammal puderrosa (läs: färgad i tvätten) t-shirt, med texten "natural beauty" under en kanot i naturskön miljö, ljusblå plastringar i öronen och jeanskjol. Och farfars servettringar.

Inga kommentarer: