31 maj 2009

Runt på landet


Vi är på utflykt, hela helgen är bara en stor cykeltur i stekande sol, med små stopp för juice och macka på ställen med riktigt fula tallrikar på färden mot nästa stopp och kanske ett bad. I går hittade vi en backe med garageloppis i varje hus.
Hanna och jag har därför färgglada sommarklänningar (jag rosa med vindsurfingbrädor, hon ljusblå med snabba streck och sneda fickor).

30 maj 2009

Mammamiddag


Samira snattade bröd med olja och läste en sladdrig modeblaska som jag fick för mig att chocka dem med att köpa. För jag gick liksom flärdfullt runt i mataffären märkte jag, och handlade så där som när mamma med oss utflugna kom på att man kunde köpa lite lättsinnigt enkelt men lyxigt, bara-att-lägga upp-grejer. Följaktligen åt jag och T kallrökt lax, svart kaviar, grekisk ost, körsbärstomater och syrade morötter, och drack cava.
Jag hade fortfarande prickbyxor och fäktningsblus. Samira lånade en liten liten jeansjacka och gick i väg på fest i en Lisa Ekdahl-klänning med tokiga gröna skor till.

29 maj 2009

Lilla snigel akta dig


Jag åt just upp hela den här mackan trots att det trillade ut en snigel ur den. En snigel, yes, ner på skrivbordet med snabb kryptakt och sikte mot tangentbordet. Jag dödade den med kallt blod i en servett, öppnade mackan, kontrollerade alla salladsblad ... och åt sedan vidare. Det är så hungrig jag var. Jag är inte hungrig längre. Särskilt inte när jag liksom tänker på det hela så här en gång till, och jag kommer nog inte att köpa en sådan macka igen.
Jag har de prickiga chipsbyxorna idag med, men med en vit blusjacka med dubbelknäppt högt liv och puffiga ärmar, som känns lite fäktning.

28 maj 2009

Hej igen


Tillbaka till makrillen. Hm, hade den andra tillbehör den här gången?
Jag hade i alla fall cykelregnvåta, storvitprickiga, mörkblå bomullsbyxor där tyget har ränder smala som på grillchips, och som man knyter omlott i midjan, till en klarblå t-shirt med texten Pitt Panthers - varför kanske tre personer har upplyst mig om att "det står PITT på din tröja, hihihi". Röda pumps.

27 maj 2009

Tisdag med T


Jag önskade mig "något fräscht" och satte mig vid datorn. Fram kom långa ljusa sparrisar som ville ligga kvar i tät raklång knippeposition fast de var kokta och smörade. Långa längsmedskurna squashskivor med tvärgående svarta grillränder i en lite mer sladdrig stil bredvid. Och en sallad med den där osten som är en syrligare, mjukare (turkisk?) variant på feta och flörtar bra med tomat/gurka/äpple. Och ett klipp balkongodlade gröna kryddor.
Jag blev nöjd. Iförd den där Malmöklänningen som jag tyckte var djungelmönstrad men i så fall en djungel av väldigt utslagna tulpaner har jag nu insett. Ljusbrunt skinnskärp och ett snäckhalsband som jag råkade plocka upp på lunchen. Så fort det blir lite varmt ute kommer hippien i mig fram.

26 maj 2009

Tillfredsställelse


Det blev strumpbyxlöst soligt, jag bestämde mig för att inte behöva åka direkt och jobba utan få äta på Debaser först (och då menar jag Debaser STOCKHOOOLM), kom precis innan borden tog slut, T hade en ny lilarutig skjorta, jag kände mig nykär och vegoburgaren var precis som den ska. Inget sitter som en burgare när man gråtit en skvätt.
Jag hade beige bomullsblus med vita revärer och bandkanter, brunbeige kjol med Afrikamönster och bruna skinnpumps. Inget sitter som bruna skinnpumps första sommarkvällen. Jag hade inte hamburgerklänning, även om jag skulle ha velat.

25 maj 2009

I stället


Jag satt i bilen och drömde om vegoburgaren på Debasers uteservering tills jag insåg att köerna skulle stjäla hela min söndagskväll. Men det blev en fin fattig-student-pasta med tomat- och morotsröra i stället.
Jag hade svarta haremsbrallor och lilablårandig urklippt indietröja från mycket länge sedan.

24 maj 2009

Rock'n'rull


Först Love is all på Debaser, sedan falafelrulle med haloumi. Malmös bästa ställe enligt Calle.
Jag hade Malmöloppisfyndklänning (bomull, skjortblusstil, djungelmönstrad), röda strumpbyxor och röda platåskor.

23 maj 2009

Möllanmys


Regnet övergick i sol och vi hittade precis vad vi behövde efter stadspromenad och loppisturné. Tomat, gurka, sallad, marinerad tofu, hummus, aktivistmys, rangliga bord.
Jag har svartblommig klänning, grå bomullskappa och svarta herrskor.

22 maj 2009

På väg söderut


Vi stannade vid en rastplats med några träd som visade sig dölja en fantastisk utsikt över vattnet, och en hage med betande får. Jag åt pannkakor med paprikakeso och röd kaviar, och minimajs. Sedan kom ett stilla regn och vi körde vidare.
Jag har svart klänning med prickar och blommor, mörkgrå bomullskappa och svarta snabba herrskor med lite spets. Det är spännande att ha ett klackljud som är ett helt annat än med högklackat.

21 maj 2009

Fet fesk


Vi räknade ut stället från början men har gett det några nya chanser och det är tur för i går trillade allt på plats. Om man sitter i baren och äter, vilket jag ändå helst gör, så är ljudet mycket bättre. Och varför maten var bättre vet jag inte men sparrisen var fin och fet, och makrillen likaså. Mos och fänkål, smör och olja. Vi slickade faten som katter, och recenserade under tiden grannens barn, gourmet och gourmand som de kallas. Och sedan dök deras pappa upp! Rolig kväll.
Jag hade Afrikakjol, mockaskärp, trähalsband och svart t-shirt.

20 maj 2009

Go mango


Dont worry be happy säger mangokokoscurryn och ler brett som en go gubbe.
Jag åt upp den iförd prickiga byxor och svart fladdertopp.

19 maj 2009

Ett gemensamt intresse


Jag har bytt mobil och när jag rensade gamla sms hittade jag ett från T som löd: "Ja, kom hit! Det finns linser, eller så kan vi laga mer linser!" Här ser vi en lyckad omgång med hemodlad koriander.
Jag äter iförd svart topp och grönguldbrunmönstrad kjol med hög midja.

18 maj 2009

Personalmat


Blev inkallad som barnvakt mot broccoligratäng och sallad.
Har svarta haremsbyxor, svarta platåskor och svart lång t-shirt. Känns Götgatan!

17 maj 2009

Hungerlimbo


Den där svåra tiden när man råkar bli hungrig vid fyra och vill ha mat och inte fika, men restaurangerna envisas med att öppna fem, då kan Hongkong rädda en. Tack för att ni serverar mig grönsaker sichuan och låter mig sitta i en babyblå veloursoffa i en nästan tom lokal med färska blomarrangemang och en grön flod utanför fönstret där pilar doppar sina blad.
Jag hade blå knytblusklänning med brett rött resårskärp, röda skor och röda läppar.

16 maj 2009

Croissantmorgon


Svåra dagar är det en lisa att vara i närheten av Samira. Söt som ett bakverk. Till exempel en croissant - vilket hon bad mig köpa på vägen till kontoret. Lite sen, lite ledsen, solig morgon, stanna cykeln vid bageriet, och sedan äta den andra croissanten tillsammans med medhavd kaviarmacka och te. Trygghetstricks.
Till vilka också räknas den svarta sidenklänning med små små blommor (inte helt struken, och med alldeles nyss nerlagd fåll, en fåll som varit upplagd sedan jag hade klänningen på studentfester i min ungdom) som utvalts i samråd med syrran som godkänd på begravning. Bruna tantstrumpbyxor, svarta sandaletter, svart och vit sidensjal och småsvartvitrutig yllekavaj med svarta slag. Allt gick bra. Det var fint och sorgligt.

15 maj 2009

Macka


En macka med hummus kan vara en brödskiva täckt med hummus. Vet inte vad jag hade väntat mig men inte riktigt det här. Absolut inte missnöjd, bara lite road. Eller förresten, jättenöjd - jag sökte en macka och fann en hel sallad med rödbetor och linser.
Jag hade den vinröda omlottklänningen igen, nu med chockrosa strumpbyxor och svarta sandaletter.

14 maj 2009

Rucolasurpris


Under rucolatäcket låg en pasta putanesca.
Jag hade vinröd sjuttiotalsomlottklänning.

13 maj 2009

Frukost på sängen


Jobbar hemma på morgonen. Äter nöt- och russinmix där man får peta ut de äckliga chilinötterna. I alla fall bättre än T som åt ostbågar innan han gick.
Ligger i sängen med ljusblått täcke, en kudde med ankor på bakom ryggen och en kinesisk i vinrött och guld under knäna så att läget blir perfekt för datorn.

12 maj 2009

Rotfruktens fitnesstallrik


Nej, det skulle jag väl inte kalla den egentligen, utbudet i hushållet var ganska skralt: tonfisk, rivna morötter med äppelcidervinäger och linfröolja, keso med citronpeppar, provensalsk senap och så sesamfrön över alltihop. Ett trashigare svar på Moccos sallad.
Jag hade fyndoutfit: liten smårutig kavaj med skärp i midjan och svarta slag, svart velourklänning med pingvinärm och stor polokrage.

11 maj 2009

Buljong & balkong


Jag har alltså blivit ihop med en kille som kokar buljong så fort tillfälle ges, precis som min pappa. Resterna av abborrarna blev därför flytande smakbas för en mild men mustig linsgryta, som jag syrade till med beriberi, medan T hackade i vitlök, dill och persilja. Jag blandade också mycket olivolja i kornriset och skördade de första balkongodlade rucolabladen till.
Måste erkänna att jag hade samma urtvättade resårsläppta blus som igår, till herrjeans och gubbkofta som jag snott av T.

10 maj 2009

Fiskelycka


Jag har jobbat hela helgen (nåja, minus loppisrundan då, men den var effektiv och fruktbar: förutom skivan blev det en klänning, en kjol, ett par byxor, en kavaj, en jacka, en porslinsgrej, en fruktig plåtburk och ett litet litet fat, allt för 145 kronor). Hade som vanligt inte insett hur lång tid saker skulle ta. Hade som tur var en kille som åkte och handlade ("Jag har köpt två abborrar!) och som tyckte att det var okej att laga till dem åt mig tillsammans med klyftpotatis, tomatsallad och fetakräm med rostad vitlök, i stället för att gå på balkonginvigning och konstfest som vi hade planerat.
Och att jag hade nattsärksliknande vit blus till konstiga jeansshorts och stora vita tubsockor på mig hela kvällen.

09 maj 2009

Curry in a hurry


Jag utmanar ödet och fortsätter att testa nya grejer hos indiern, med såklart tveksam utgång. Grönsakerna i curry var som ... en bättre flygplansmatsrätt. Kanske färgades upplevelsen av att jag åt på fem sekunder för att hinna till Astrid Hadad, men ändå, ska jag hålla mig till de vinnande koncepten nu? Ja.
Jag hade en sommarfestklänning som jag fick av Astrid härom dagen (inte Hadad), med volanger, babusjkablommor och Mimmi Pigg-prickar, till chockrosa strumpbyxor, svarta platåskor och exotiska träsmycken. Nu lyssnar vi på mitt loppisfynd från i dag. Vi stod och bläddrade på varsin sida om skivbackarna och jag sa "Jag har haft en jättekonstig craving ett tag: Christer Sandelins Luften darrar" och T sa "Jag såg just tolvan här på min sida" och fiskade upp den ur sin back. Vilket tecken. Okej, på sätt och vis var det hans fynd men det är jag som äger den. Han fnyser lite åt den. Proggare.

08 maj 2009

Grattis Malin!


Malin står till höger på bilden och äter en lammburgare, man ser hennes bestick. Jag äter oljedränkta brödskivor med olika röror (typ morotstzatziki, tomatsmet och något gott i orange) och Lotta står till vänster och äter från båda tallrikarna. När det här händer vet vi fortfarande inte att jag och Malin ska komma att dansa "företagsfestdisco", att Lotta ska hamna i dispyt med en porrskådis och att någon ska sno Ericas kappa.
Allt detta i min helröda kalasdress och med en påse med ett jättestort papperspäron (Lotta hade en dito med rosa pappersfåglar).

07 maj 2009

"Jag sitter på muggen och äter"


Hur tänkte de när de döpte sitt kafé till Muggen, är jag inte den första att undra. Det förstör väldigt mycket av min, heller inte från början särskilt starka, lust att äta där men ändå gör jag det ibland. Hälsotallrik (lite bättre än fitness) med lax, råris, keso, avokado och en vitaminshot.
Jag är röd från topp till tå: melonörhängen, läppar, powerkvinna/skolflicka-klänning, strumpor och skor.

06 maj 2009

Moccochock


Jag har varit på ett Moccokafé och det var en upplevelse som bekräftade precis de fördomar som har hållit mig ifrån den kedjan tills i dag (äcklig musik, äcklig reklam på tv-skärmar, servil och distanserad personal, äckliga barn, töntiga namn på rätterna, bananbrudigt). Men mamma var med och var jättenöjd. Och då var jag det med. Till och med svalde att den manliga servitrisen ropade "två fitness" i stället för att bara ge oss våra tonfisksallader. Dessutom var salladen rätt god.
Jag har röda skor med stiliserade rosetter, röda strumpor, jeansomlottkjol, vit t-shirt med mystiskt blommönster och halsband med lingonklase, och jag och mamma har just kört en enorm världskarta genom stan, fastspänd på biltaket med alla mina guldskärp eftersom vi inte hade några remmar till takräcket.

05 maj 2009

Tillbehör, jag tycker så mycket om er


Tänk, några små mandlar, hackade, rosa himalayasalt och Sweet Baby Ray-sås ("the sauce is the boss!") och så vill man aldrig sluta äta sin singelstudent-allt-kokt-i-samma-kastrull-bulgur & morötter. Tillbehör är som örhängen och krimskrams, gör all skillnad.
Jag har dock inget sådant på mig, jag är nyfriskad, nytvättad, osminkad och flygigt ofriserad i en citronpåskgul klänning med svarta prickar upptill. Mätt och trött. God natt.

04 maj 2009

Östen med resten


Vi missade ett erbjudande om att mumsa med Ville på Svejk så vi fick laga egen östmat hemma. Såsom fyllda gröna paprikor (risrester från förr, dill, en balkongblandning av gröna kryddor, röda linser, olja, gul lök, citron och lite grevé) med den eviga stekta osten till.
Jag åt inte i dirndl utan i svart bomullsklänning med stiliserat afrikanskt/åttiotals/textilkonstnär-blommönster i gult och rött.

03 maj 2009

Efter recept!


Eller nåja, men inspirerat av ett recept från mataffärn som beskrev en persisk afton. T gjorde alltså en auberginegryta vars tricks var dels att halvor grillats i ugnen och sedan skrapats ur direkt ner i pannan (snabbt bra konsistens) och dels att två ägg rördes i utan att blandas om helt (som i en padthai eller något koreanskt). Inget helt nytt men gott. Annars var det lök, tomat, persilja, sumak, beriberi och annat som fanns hemma. Ris och ajvar (ny sort, sjukt billig!) till.
Jag hade den rödrandiga danstoppen och svarta strumpbyxor. Och röd käringbränna.

02 maj 2009

Lax IGEN


Jag täckte den med hackad ingefära och vitlök, vi fick färskpotatis till och gräddfil med raitakryddning, gurkhack och inlagd paprika. Sedan choklad, likör och så spelade vi vallåtar och Elvis genom fönstret för korna och ett "tjejgäng" på andra sidan sjön.
Jag hade rödrandig danstopp, blå och röd vid bomullskjol och röda pumps.

01 maj 2009

Lax igen


Fast nu med dillstuvad potatis, Anthony och Marcel, aprikostryffel, ingen valborgsbrasa men fest på Färgfabriken.
Jag hade svart dansbody, vita artistiska bomullsbyxor med storslaget färgglatt mönster, röda vinbärsörhängen och hästsvans.