10 september 2006

Förkylningssupé


Om man oppar en starksyrlig thaibuljong med massa citron, både hackade och hela vitlöksklyftor, två hackade stora röda chilifrukter, klippt färskt citrongräs och rikligt med riven ingefära - innan man lägger i pak choi, morotsstrimlor, sådana där små gröna thaiaubergineärtor och hela körsbärstomater - så kan man sedan med framgång snyta sin näsa i all oändlighet framför olika mer eller mindre bra filmer resten av kvällen.
I vitt linne med handmålad Pinocchio i glittriga plastfärger, och svarta tights.

PS. Tillbehör till soppan var nya hangupen salladsrullar. Med kantareller, morot och gurka.

3 kommentarer:

Stockholm Grand Cru sa...

hur gör man rullarna?

Miss Rotfrukt sa...

man kokar stora salladsblad en kort stund och sen går det jättebra att rulla in vad som helst i dem (strimlor, fräs, röror) och doppa i soja, sesamolja, lime, sweet chili, färsk chili, risvinäger, ja lite sånt.

Miss Rotfrukt sa...

och så ska det vara mynta, koriander, citronmeliss eller nåt sånt i.

och lägg fyllningen närmast salladsbladets rot så den kommer innerst i rullen, bladspetsen är ju liksom kurvad efter salladshuvet och helt enkelt VILL böja ihop sig på ett bra sätt på slutet.

det är för övrigt väldigt snyggt när man kokar sallad. den får typ starkare färg och blir lite mörkt neongrön.